Себастијан Курц / - Дојче веле
23/09/2021 u 06:32 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Курц на Самиту УН: Само вакцина може побједити корона вирус

Он jе указао да Аустриjа већ даjе активан допринос преко Ковакс инициjативе СЗО, али и као чланица ЕУ, као и билатералним путем

Аустриjски канцелар Себастиjан Курц истакао jе данас на Самиту УН о пандемиjи корона вируса, да jе вакцина jедини пут за побједу над вирусом.

Можемо говорити о победи тек када цио свијет буде добио потребне вакцине, поручио jе он.

Изразио jе спремност Аустриjе да учествуjе у акциjи помоћи свуда у свијету где jе потребна, јвања Блиц.рс.

Курц jе указао да Аустриjа већ даjе активан допринос преко Ковакс инициjативе СЗО, али и као чланица ЕУ, као и билатералним путем.

- Више од два милиона доза вакцина смо донирали земљама коjима су потребне. Поред тога пружили смо значаjан допринос у снадбјевању земаља Западног Балкана преко механизма ЕУ - обjаснио jе он.

Аустриjа ће, како jе додао, чинити све што може да се повећа стопа вакцинисаности у тоj земљи, као и да дијели вакцине са другим регионима.

Такође jе изразио спремност преношења знања и експертизе, прије свега у тестирању, пошто jе Аустриjа успоставила широку инфраструктуру за тестирање, коjа има капацитет од два милиона тестова недељно.

У свом говору jе Курц апеловао на међународну сарадњу.

Трговинска и путничка ограничења мораjу што прије бити укинута, како би обезбједили да привредни раст осјете сви региони свијета. Само смо заjедно снажниjи и бржи, нагласио jе аустриjски канцелар.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 02:53