Sergeј Lavrov / - EPA
14/04/2023 u 17:25 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Lavrov: Zapad je dvoličan, Kosovo je najbolji primjer

Kada je riječ o pravu naroda na samoopredeljenje, Zapad donosi odluke na osnovu sopstvenih interesa, rekao je Lavrov

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je da zapadne zemlje igraju dvostruku igru kada je riječ o pravu naroda na samoopredjeljenje, što je jasno vidljivo u situaciji sa Kosovom.

Kada je riječ o pravu naroda na samoopredeljenje, Zapad donosi odluke na osnovu sopstvenih interesa, rekao je Lavrov, ističući da je to jasno vidljivo u situaciji sa Kosovom, prenio je Sputnjik.

- Kada žele da učine Kosovo nezavisnim, oni stavljaju akcenat na pravo naroda na samoopredjeljenje, ali kada im je u interesu da negiraju takvo pravo u drugim djelovima svijeta, oni se pozivaju na teritorijalni integritet kao apsolutnu opciju- rekao je Lavrov na konferenciji za novinare u Uzbekistanu.

On je naveo da „drskost Zapada“, koji vrši pritisak na ruske partnere tjerajući ih da odustanu od saradnje sa Moskvom, prevazilazi sve granice.

- Bezobrazluk zapadnih predstavnika, a osim delegata Evropske unije tu su i Amerikanci, koji su odgovorni za probleme sankcija – taj bezobrazluk prelazi sve granice, shvata se kao potpuno nepoštovanje samostalnosti, nezavisnosti zemalja koje su izložene takvoj vrsti pritiska i prijetnji- rekao je Lavrov.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 01:27