/ - FOTO: SCREENSHOT
16/09/2023 u 08:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Libijski zvaničnik odbacuje krivicu za poplavu

On je negirao da je ljudima rečeno da se ne evakuišu, ali je priznao da su neki možda smatrali da je prijetnja preuveličana

Zvaničnik u istočnoj Libiji negirao je navode da je mnogima od onih koji su poginuli u razornim poplavama prošlog vikenda rečeno da ostanu u svojim domovima, piše RSE.

Othman Abdul Jalil, portparol vlade sa sjedištem u Bengaziju, rekao je za BBC da su vojnici upozorili ljude u gradu Derna da bježe.

On je negirao da je ljudima rečeno da se ne evakuišu, ali je priznao da su neki možda smatrali da je prijetnja preuveličana. U međuvremenu, BBC timovi u Derni kažu da humanitarne agencije tek treba da stignu u grad.

Dok su novinari bili svjedoci obilnih aktivnosti u centru Derne - sa spasiocima, ekipama hitne pomoći i forenzičkim timovima koji su radili na identifikaciji mrtvih - bilo je malo znakova velikih međunarodnih humanitarnih agencija.

Portparol jedne organizacije rekao je da je pokušaj koordinacije operacija pomoći u zemlji "noćna mora".

- Libija je prije nedelju dana već bila komplikovana- rekao je Tomaso Dela Longa iz Međunarodne federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca (IFRC).

Situaciju dodatno komplikuje činjenica da su poplave uništile ključnu infrastrukturu, poput puteva i telekomunikacionih sistema.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 13:49