Džo Bajden / - EPA
17/02/2023 u 19:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ljekari ustanovili da je Bajden zdrav i energičan

U izvještaju se dalje navodi da su predsjednikovi glavni zdravstveni pokazatelji normalni, da vježba pet dana u nedjelji i da ne pije alkohol

Predsjednik Džo Bajden "i dalje je zdrav, energičan, 80-godišnji muškarac, koji je sposoban da uspješno obavlja dužnosti predsjednika", uključujući i one kao glavnog pojedinca izvršne vlasti, "šefa države i vrhovnog komandanta", rekao je Bajdenov ljekar u četvrtak, pošto je Bijela kuća objavila rezultate njegovog godišnjeg zdravstvenog pregleda.

Dr Kevin O’Konor rekao je da se Bajden oporavio od „blagog“ slučaja kovida 19 prošlog jula i da „nije iskusio nikakve simptome koji bi se mogli smatrati ‘dugim kovidom'“, prenosi Glas Amerike.

U izvještaju se dalje navodi da su predsjednikovi glavni zdravstveni pokazatelji normalni, da vježba pet dana u nedjelji i da ne pije alkohol.

O’Konor je rekao da je neurološki pregled „ponovo ohrabrujući, jer nije bilo nalaza koji bi bili u skladu sa bilo kojim cerebelarnim ili drugim centralnim neurološkim poremećajem, kao što su moždani udar, multipla skleroza, Parkinsonova ili ascendentna lateralna skleroza“.

A o Bajdenovom hodu – koji se primjetno ukočio poslednjih mjeseci – O’Konor je rekao da se „nije pogoršao od prošle godine“.

O’Konor je 2021. rekao da je Bajden „zdrav“ i „snažan“ i da je sposoban da služi na svom poslu visokog profila pod velikim stresom.

Iako se od američkih predsjednika ne traži da objavljuju zdravstvene informacije, to je postalo norma u Bijeloj kući poslednjih decenija. To je posebno relevantno s obzirom na to da je Bajden najstarija osoba koja je ikada služila na toj poziciji, a njegovi kritičari i pristalice postavljaju pitanje da li bi trebalo da se kandiduje za drugi mandat, pošto bi na kraju tog četvorogodišnjeg mandata imao 86 godina.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 15:56