Lukašenko  / -© SPUTNIK/VIKTOR TOLOčKO
21/11/2022 u 16:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Lukašenko: Ukrajinci žale što u Poljskoj nije pala ruska raketa, hoće da nas provociraju

Bjeloruski lider je skrenuo pažnju i na to da pad rakete na teritoriju Poljske već nestaje iz tema koje pokreću zapadni mediji

Raketa koja je pala na teritoriju Poljske bila je ukrajinska, a situacija u celini liči na dogovor, smatra predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko.

- Nešto je palo na teritoriju Poljske. Ali niko ne postavlja elementarno pitanje: zašto se ova pomahnitala raketa koju je ispalila ukrajinska vojska tako okrenula i krenula u suprotnom pravcu na zapad? Jer, pucali su na istok – odatle lete ruske rakete. Neka odgovore profesionalci. To se ne dešava. Nema takvih slučajnosti - rekao je Lukašenko.

Lukašenko je primijetio da "u tom trenutku, kada su Ukrajinci lansirali raketu S-300 nije bilo ruskih raketa u vazduhu“.

- Kakve su objekte gađali? Oni ćute i Amerikanci ćute. Oni shvataju da i mi kontrolišemo ovu teritoriju, vidimo nešto. Zašto su baš za vrijeme samita G20 iznenada napali NATO državu, kako je to prvobitno predstavljeno? Bojim se da izvlačim zaključke, ali liči na neki dogovor, nema druge - rekao je bjeloruski predsjednik.

Lukašenko je skrenuo pažnju i na to da pad rakete na teritoriju Poljske već nestaje iz tema koje pokreću zapadni mediji.

- Sada se protiv nas vodi žestok rat. Ovaj primjer pokazuje: opekli su se i brzo pokušavaju da zatvore ovu temu. Na Zapadu se već o tome skoro i ne govori. Poljaci i Ukrajinci žale što to nije ruska raketa: treba im da nas provociraju, potrebna im je eskalacija- zaključio je on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 07:11