Ilon Mask podnio kontratužbu / - SHUTTERSTOCK
30/07/2022 u 10:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mask podnio kontratužbu protiv Tvitera

Milijarderova prijava na 164 stranice nije još javno dostupna, ali prema pravilima suda uskoro bi mogla biti objavljena redigovana verzija

Milijarder Ilon Mask podnio je kontratužbu protiv Tvitera i time pojačao svoju pravnu borbu protiv kompanije u pokušaju da odustane od ugovora o kupovini vrijednog 44 milijarde USD.

Maskova tužba podnesena je u petak, nekoliko sati nakon što je sud u Delaveru naredio petodnevno suđenje koje počinje 17. oktobra, kako bi se utvrdilo može li Mask odustati od ugovora.

Milijarderova prijava na 164 stranice nije još javno dostupna, ali prema pravilima suda uskoro bi mogla biti objavljena redigovana verzija.

Pored toga, Maska je u petak tužio dioničar Tvitera, koji je zatražio od suda da naredi milijarderu da ispoštuje ugovor, utvrdi da je prekršio svoju fiducijarnu dužnost prema dioničarima Titera i dodijeli odštetu za gubitke koje su dioničari pretrpjeli.

Postupak je pokrenuo Luigi Crispo, koji posjeduje 5,5 hiljada dionica Tvitera.

Mask, najbogatiji čovjek u svijetu, objavio je 8. jula da odustaje od kupovine Tvitera, a kao glavni razlog je naveo netransparentnost povodom njegovih sumnji da društvena mreža ima puno veći broj lažnih profila od onog kojeg je prijavila.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 18:57