Нафтали Бенет / - Н1
29/06/2022 u 21:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Naftali Benet se neće kandidovati na novim izborima

Do izbora on će biti takozvani alternativni premijer u prelaznoj vladi na čijem će čelu biti Lapid na osnovu koalicionog dogovora o rotaciji na toj funkciji

Premijer Izraela Naftali Benet odlučio je da se ne kandiduje na novim izborima, godinu dana poslije okončanja mandata njegove široke, ali krhke koalicije.

Benet i njegov glavni koalicioni partner, ministar spoljnih poslova Jair Lapid, prošle nedjelje najavili su raspuštanje parlamenta (Kneseta), što će izazvati pete izbore za manje od četiri godine.

Benetov kabinet je saopštio da je on obavijestio članove svoje desničarske partije Jamina (Desno) da se neće kandidovati za izbore koji se očekuju u oktobru ili novembru, prenosi Beta pozivajući se na AP, prenosi RSE.

Do izbora on će biti takozvani alternativni premijer u prelaznoj vladi na čijem će čelu biti Lapid na osnovu koalicionog dogovora o rotaciji na toj funkciji.

Lapid bi mogao biti premijer već od sjutra ako se u Knesetu završi usvajanje zakona o raspuštanju.

Izraelski mediji su u međuvremenu javili da će ministarka unutrašnjih poslova Ajelet Šaked biti nova liderka partije Jamina.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
06. avgust 2022 18:04