Francuska protest / - FOTO: TVITER
09/10/2022 u 17:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nastavljen štrajk radnika francuskih rafinerija

Više od petine francuskih benzinskih stanica borilo se sa problemima snabdijevanja tokom vikenda jer su štrajkovi poremetili rad četiri glavne rafinerije u zemlji

Radnici francuskih rafinerija ExxonMobil i TotalEnergies nastavili su danas sa štrajkom, saopštili su za Reuters sindikalni predstavnici obje kompanije, prenosi Mina.

- Štrajkovi se nastavljaju svuda, rekao je predstavnik ljevičarskog sindikata CGT, dodajući da nije bilo kontakta iz TotalEnergiesa, od poziva sindikata da šefovi kompanije počnu pregovore o platama.

Više od petine francuskih benzinskih stanica borilo se sa problemima snabdijevanja tokom vikenda jer su štrajkovi poremetili rad četiri glavne rafinerije u zemlji, prenosi Tanjug.

Nadležne vlasti u sjevernom francuskom gradu Lil saopštile su u četvrtak da štrajkovi radnika pogađaju distribuciju goriva u tom gradu i u okolnim oblastima.

U saopštenju je navedeno da radnici koji štrajkuju blokiraju depoe i da je francuska vlada spremna da pokuša da ukloni blokade.

Vlada u Parizu je saopštila u srijedu da je Francuska upotrebila svoje strateške rezerve goriva za snabdijevanje benzinskih stanica koje su presušile zbog štrajkova zaposlenih u rafinerijama i depoima, usljed kojih je proizvodnja smanjena, a isporuke blokirane.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 06:36