Viktor Orban i Donald Tramp / - FOTO: X
11/03/2024 u 15:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Orban: Tramp neće dati ni peni Ukrajini ako pobijedi na izborima

Mađarski premijer Viktor Orban rekao je da Donald Tramp neće finansirati borbu Ukrajine protiv ruske invazije ako ponovo bude izabran za predsjednika SAD

On neće dati ni peni u ratu Ukrajine i Rusije. Zato će se rat završiti, rekao je Orban je poslije sastanka sa Donaldom Trampom na Floridi, piše Bi-Bi-Si (BBC) i dodaje da Viktor Orban otvoreno podržava svog dugogodišnjeg saveznika u trci za Belu kuću 2024.

- Očigledno je da Ukrajina ne može da stane na svoje noge. Ako Amerikanci ne daju novac i oružje, zajedno sa Evropljanima, onda je rat završen. A ako Amerikanci ne daju novac, Evropljani sami nisu u stanju da finansiraju ovaj rat. I tada je rat završen - rekao je Orban kasno u nedjelju za mađarski TV kanal M1.

Dodao je i da Tramp ima „prilično detaljne planove“ o tome kako da okonča rat Rusije i Ukrajine – ali nije iznosio detalje.

Tramp nije javno komentarisao Orbanov TV intervju.

Na njihovom sastanku u petak u Trampovoj vili Mar-a-Lago, bivši američki predsjednik je pohvalio svog gosta.

- Ne postoji niko bolji, pametniji ili bolji vođa od Viktora Orbana. On je fantastičan - rekao je on.

Tokom posjete SAD, Orban se nije sastao sa aktuelnim predsjednikom SAD Džozefom Bajdenom, za koga se očekuje da će biti glavni Trampov rival na predsjedničkim izborima u novembru.

Bi-Bi-Si piše i da je veoma neobično da gostujući strani lider zakazuje razgovore sa bivšim kolegama bez pozivanja sadašnjeg rukovodstva.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 10:23