Вучић и Курти / - Архива
18/03/2023 u 17:51 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Počeo sastanak Vučića i Kurtija u Ohridu

Vučić i Kurti usmeno su se saglasili sa tim sporazumom na prethodnom sastanku, 27. februara u Briselu, ali je, prema riječima šefa evropske diplomatije Žozepa Borelja, ostalo da se dogovore o mapi puta za njegovu primjenu

Zajednički sastanak na kojem učestvuju predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Kosova Aljbin Kurti i zvaničnici Evropske unije (EU) počeo je u Ohridu, a na dnevnom redu su razgovori o primjeni predloga EU za normalizaciju odnosa Kosova i Srbije.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Aljbin Kurti sastali su se, odvojeno, sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbjednost Žozepom Boreljom i specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, a nešto prije 15.30 počeo je trilateralni sastanak.

Vučić i Kurti usmeno su se saglasili sa tim sporazumom na prethodnom sastanku, 27. februara u Briselu, ali je, prema riječima šefa evropske diplomatije Žozepa Borelja, ostalo da se dogovore o mapi puta za njegovu primjenu.

Vučić se prvo sastao sa premijerom Sjeverne Makedonije Dimitrom Kovačevskim. Makedonski premijer razgovarao je i sa Aljbinom Kurtijem, kao i sa visokim predstavnikom EU Žozepom Boreljom i specijalnim predstavikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

Izvještaj o današnjim pregovorima Vučića i Kurtija trebalo bi da bude razmatran na zasijedanju Evropskog savjeta 23. i 24. marta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. decembar 2023 18:51