Putin / - FOTO: SPUTNIK
31/08/2022 u 20:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Predlog zakona u Rusiji: Ako stranac izlaže djecu LGBT propagandi deportovaćemo ga iz zemlje

Ruski zakon o gej propagandi, koji je usvojen 2013. godine, zabranjuje svakoj osobi ili entitetu da promoviše homoseksualne odnose djeci

Rusija, na čijem je čelu Vladimir Putin, razmatra da udvostruči novčane kazne za izlaganje djece LGBT propagandi ili za organizovanje bilo kojeg događaja koji se smatra promocijom homoseksualnosti, navodi se u nacrtu predloženog zakona.

Ruski zakon o gej propagandi, koji je usvojen 2013. godine, zabranjuje svakoj osobi ili entitetu da promoviše homoseksualne odnose djeci, iako su poslanici u julu razmatrali da bi zakon trebalo da uključi ne samo djecu, već i odrasle, prenio je Rojters.

Prema predlogu zakona, kazna za promovisanje „netradicionalnih seksualnih odnosa“ djeci trebalo bi da se udvostruči na 33.000 dolara za entitete, dok bi kazna mogla da ide i do 83.000 dolara, ukoliko bi prekršaj bio učnjen onlajn ili u medijima.

Ukoliko se usvoji zakon pojedinci bi za ovo djelo mogli da plate do 6.600 dolara, dok bi se stranci koji šire LGBT propagandu deportovali iz Rusije.

O nacrtu zakona će se razgovarati nakon početka jesenjeg zasijedanja Državne Dume.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 14:28