© Sputnik/Maksim Blinov / -© SPUTNIK/MAKSIM BLINOV
11/10/2022 u 08:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Predsjednik Ruske Dume: Zelenski je kao Bin Laden, promoviše terorizam

S teroristima nema pregovora, tvrdi Volodin

Predsjednik Državne Dume Rusije Vjačeslav Volodin izjavio je da zapadni političari koji podržavaju režim Vladimira Zelenskog u Ukrajini sponzorišu terorizam.

- Ukrajinski predsjednik se time što je naložio izvršenje terorističkih akata svrstao u isti red sa Osamom bin Ladenom i drugim međunarodnim teroristima. Političari zapadnih zemalja, koji podržavaju režim Zelenskog, sponzorišu terorizam. Zbog toga treba podsetiti na svetski poznato pravilo: s teroristima se ne pregovara- napisao je Volodin na svom Telegram kanalu.

On je istakao da su postupci Zelenskog doveli do stradanja ukrajinskog naroda, koji je „talac njegove nacističke politike“.

- Čaša strpljenja se prelila. Kijevski režim je postao teroristički. Stalni napadi na ključnu infrastrukturu nuklearnih elektrana, Zaporoške i Kurske, ubistva javnih ličnosti na ukrajinskoj teritoriji i Rusiji, diverzija na Krimskom mostu- istakao je Volodin.

Ruski predsjednik Vladimir Putin je juče informisao je članove Savjeta bezbjednosti Rusije o istrazi u vezi sa eksplozijom na Krimskom mostu i tom prilikom istakao da je to teroristički napad s ciljem da se uništi civilna infrastruktura.

On je istakao da se Kijev terorističkim napadima na teritoriji Rusije stavio u istu ravan sa najozloglašenijim terorističkim organizacijama.

Putin je poručio da će u slučaju daljih pokušaja organizovanja terorističkih napada na teritoriji Rusije odgovor biti žestok i odgovarati nivou pretnji.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 15:31