Vladimir Putin / - FOTO: EPA
12/11/2022 u 19:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Putin razgovarao s predsjednikom Irana - naglasak bio na jačanju saradnje

Rusija je povećala nastojanja da ojača veze s Iranom i drugim nezapadnim zemljama otkako je 24. februara počela invaziju na Ukrajinu, što su oštro osudile zapadne zemlje

Predsjednik Rusije Vladimir Putin imao je telefonski razgovor s iranskim predsjednikom Ebrahimom Raisijem i obojica su istakli jačanje političke i trgovinske saradnje, objavio je danas Kremlj, prenosi Index.hr. U saopštenju se ne navodi kada je održan razgovor niti se spominje iranska isporuka oružja Moskvi.

Rusija je povećala nastojanja da ojača veze s Iranom i drugim nezapadnim zemljama otkako je 24. februara počela invaziju na Ukrajinu, što su oštro osudile zapadne zemlje. 

- Razgovaralo se o nizu pitanja s naglaskom na jačanje saradnje na političkom, trgovinskom i ekonomskom polju, uključujući prevoz i logistiku, navodi Kremlj.

Visoki ruski zvaničnik iz područja sigurnosti sastao se u srijedu u Teheranu s iranskim čelnicima i dvije su se zemlje obvezale na jačanje veze. Posjeta se dogodila dok Ukrajina i zapadne zemlje optužuju Rusiju da se koristi iranskim dronovima za uništavanje ukrajinske energetske infrastrukture.

Iran kaže da je Rusiju snabdio manjim brojem bespilotnih letjelica prije početka rata.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 01:56