/ -Хапшење Хапшење
20/05/2021 u 16:11 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Родитељи ухапшени због сексуалног злостављања бебе

Истражитељи су радили на прикупљању података о осумњиченом, који је био активан на Даркнет форумима од 2014.

Власти у Перуу ухапсиле су пар оптужен за производњу материјала који су правили сексуалним злостављањем своје двомјесечне бебе. Kaко је саопштено из Интерпола, почетком априла, специјализовани истражитељи у Канади и Аустралији контактирали су Интерпол након што су идентификовали корисника који осим што дијели снимке, нуди да произведе додатни материјал.

Истражитељи су радили на прикупљању података о осумњиченом, који је био активан на Даркнет форумима од 2014. године. Отац (23) и мајка (22) ухапшени су и биће суочени са оптужбама за производњу материјала за сексуално злостављање дјеце. Њихова беба је сада на заштитној њези.

- Даља анализа показала је да је исти корисник недавно тражио савјет о трговини дјецом и органима. Траг доказа и обавештајних података на крају је довео до Перуа, гдје је ИНТЕРПОЛ-ова јединица Злочини над дјецом обезбједила брзу координацију са властима на терену, омогућавајући тужилаштву Лиме Норте да изврши упад у кућу осумњиченог и спаси бебу- речено је из Интерпола.

Ури Садех, координатор ИНТЕРПОЛ-ове јединице за злочине против дјеце, рекао је да је ова беба рођена у експлоатационом животу.

- Захваљујући ефикасној међународној сарадњи између специјализованих официра са четири континента, ово новорођенче је на сигурном и о њему се брине, с другом шансом у дјетињству- нагласиоје он.

ИНТЕРПОЛ се повезује са перуанским полицијским органима како би помогао у анализи материјала заплијењеног на мјесту догађаја.

Ж.Б.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 22:35