Patrušev  / - FOTO: SPUTNIK
15/11/2022 u 13:47 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sekretar Savjeta ruske bezbjednosti: Amerika sije mržnju i želi da nas uništi

Cilj Sjedinjenih Država je da oslabe, podijele i na kraju unište našu zemlju, tvrdi Patrušev

Sjedinjene Američke Države su postavile sebi cilj da oslabe, podijele i konačno unište Rusiju, izjavio je sekretar Savjeta bezbjednosti Rusije Nikolaj Patrušev.

- Amerikanci su unijeli u novu strategiju nacionalne bezbjednosti koju je predsjednik SAD odobrio prije mjesec dana svoje sebične pristupe i sopstvene stavove o svom načinu života. Ovaj temeljni dokument, koji definiše dugoročnu politiku Sjedinjenih Država, još jednom ističe izuzetnost Amerike, potvrđuje namjeru da svoj model demokratije nametnu cijelom svijetu. Time, zvanično, obezbjeđujući superiornost nad drugim državama, Vašington je spreman da preduzme sve mjere za postizanje svojih sebičnih ciljeva - dodao je sekretar Savjeta bezbjednosti.

U strategiji se navodi da Kina predstavlja najozbiljniji geopolitički izazov Americi, dok je Rusija neposredna i stalna pretnja regionalnom bezbjednosnom poretku u Evropi, podsjetio je Patrušev.

- Proglašavajući našu zemlju izvorom nestabilnosti, SAD formiraju antiruske saveze, povećavaju vojnu moć, raspoređuju snage NATO-a u blizini naših granica. Istovremeno, marionetski kijevski režim, koji je preuzeo vlast uz pomoć anglosaksonaca, kao rezultat državnog udara, koristi se kao udarna pesnica protiv Rusije. Cilj Sjedinjenih Država je da oslabe, podijele i na kraju unište našu zemlju. Da bi to uradile, sejući mržnju prema multinacionalnom ruskom narodu, podržavaju razvoj ultradesničarskih ekstremističkih i nacionalističkih ideja koje propovedaju banderovske formacije koje su se preporodile u Ukrajini- zaključio je Patrušev.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 04:07