Donald Tramp / EPE
22/03/2024 u 22:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tramp bogatiji za više od tri milijarde dolara, ofšor kompanija novi izvor para

Kompanija za društvene mreže bivšeg američkog predsjednika Donalda Trampa spojila se sa jednom ofšor kompanijom, čime je Tramp povećao svoje bogatstvo za tri milijarde dolara.

Tim mu je potencijalno obezbijeđen novi izvor para za plaćanje sve većih pravnih računa.

Kako piše Njujork tajms, ovim spajanjem, akcionari „Digital World Acquisition Corporation“ postaće akcionari „Trump Media & Technology Group“, koja će trgovati na berzi pod simbolom akcija DJT.

Ugovor će upumpati više od 300 miliona dolara u „Trump Media“, koji je skoro iscrpio svoj raspoloživi novac i omogućiće „Truth Social“, vodećoj digitalnoj medijskoj platformi kompanije, da nastavi sa radom.

Na osnovu cijene akcija „Digital World“-a od 44 dolara po akciji neposredno prije objavljivanja glasanja, „Trump Media“ će debitovati sa tržišnom vrijednošću većom od pet milijardi dolara. To znači da će Trampov lični udio vrijedeti više od tri milijarde dolara.

Odobrenje sporazuma dolazi pošto se Tramp suočava sa rokom da plati kaznu od 454 miliona dolara u slučaju građanske prevare u Njujorku.

On je na šest meseci treba da proda svoje akcije ili da ih koristi kao zalog za kredit, iako bi mogao da zatraži od odbora pomenute kompanije da se odrekne tog pravila za njega.

„Tramp Media“ je u izjavi prije glasanja naveo da će „ovo spajanje omogućiti ‘Truth Social’-u da unaprijedi i proširi platformu“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 21:00