Donald Tramp / - FOTO; EPE - EFA
07/04/2024 u 18:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tramp oborio rekord po iznosu donacije: Za jedno veče skupio 50,5 miliona dolara

Predizborni štab Donalda Trampa saopštio je danas da je u subotu u veče, na donatorskom skupu na Floridi, sakupljeno 50,5 miliona dolara za kampanju bivšeg predsjednika.

Na skupu koji je organizovan u Palm Biču, U domu milijardera Džona Polsona, oboren je rekord u iznosu donacija sakupljenih u jednom danu, a riječ je o sumi koja je skoro dvostruko veća od 26 miliona dolara, koliko je nedavno dobio Džo Bajden na donatorskom skupu kome su prisustvovali bivši predsjednici Bil Klinton i Barak Obama u Radio siti mjuzhik holu u Njujorku, prenosi AP.

Zahuktava se američka predsjednička trka: Jedan rival u prednosti

-Sada je jasnije nego ikad prije da smo dobili ne samo novac, već i poruku da dovedemo Trampa do pobjede 5. novembra- naveli su u saopštenju njegovi viši savjetnici Kris Lasivita i Suzi Vajls.

- Ovo je bilo nevjerovatno veče prije nego što je i počelo, jer su ljudi željeli da doprinesu cilju da Amerika ponovo postane velika, i to se dogodilo - rekao je Tramp novinarima kada je došao na skup sa suprugom Melanijom.

Trampov predizborni štab je ranije ove nedjelje saopštio da su u martu prikupili više od 65,6 miliona dolara i zaključili mjesec sa ukupnim budžetom od 93,1 milion. Kada se tome doda iznos koji je prikupljen u subotu, to je i dalje znatno manje od trenutnog Bajdenovog budžeta, koji iznosi 192 miliona dolara.

Subotnjem skupu u Palm Biču prisustvovalo je oko 100 gostiju, uključujući nekoliko milijardera.

Tramp dao sudu garanciju: Nudi 175 miliona dolara da mu ne oduzmu imovinu

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 01:00