Доналд Трамп / - РТС
09/06/2021 u 15:56 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Трамп: Требало jе да забраним Фејсбук док сам био предсjедник

Честитам Нигериjи коjа jе забранила Твитер jер jе забранио њиховог предсjедника, казао је Трамп

Бивши амерички предсjедник Доналд Трамп изjавио jе да jе требало да забрани Фејсбук док jе био предсjедник, али да га jе директор компаниjе Марк Закерберг стално звао, долазио на вечере у Биjелу кућу и том приликом му говорио колико jе величанствен.

Налози Трампа на друштвеним мрежама Твитеру и Фејсбуку забрањени, на Твитеру заувиjек, на Фацебооку наjмање двиjе године.

Трамп jе у саопштењу похвалио нигериjску владу због забране рада платформе Твитер у Нигериjи након што jе налог предсjедника те земље Мухамеда Бухариjа избрисан због „кршења правила“, преноси ББЦ.

„Ко су они да диктираjу добро и зло када су и сами зли?“, изjавио jе бивши предсjедник у саопштењу и позвао друге земље да слиjеде потезе Бухариjа.

Истовремено, Трамп jе апеловао на грађане да избришу налоге на платформама Фејсбуку и Твитеру jер не дозвољаваjу „слободан и отворен говор“, и на коjима jе њему лично забрањен приступ након нереда у Капитолу у jануару, због оптужби да су његове обjаве подстицале насиље.

– Честитам Нигериjи коjа jе забранила Твитер jер jе забранио њиховог предсjедника – рекао jе Трамп.

Забрана Твитера у Нигериjи услиjедила jе након што jе Твитер предсjедника Бухариjа, коjи се односио на нигериjски грађански рат приjе четири децениjе, говорио против оних коjи подржаваjу сецесионистички покрет на jугоистоку земље.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 02:52