/ foto youtube
18/08/2021 u 10:16 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Трамп: Трошили смо 42 милијарде долара годишње на операцију у Авганистану

Замислите, 42 милијарде. Колико сам схватио, Русија годишње троши 50 милијарди на цијелу војску, а ми 42 милијарде, рекао је Трамп

Бивши амерички предсједник Доналд Трамп упоредио је годишње расходе Сједињених Америчких Држава на операцију у Авганистану са војним буџетом Русије, пренопси Б92.

- Трошили смо 42 милијарде долара годишње. Замислите, 42 милијарде. Колико сам схватио, Русија годишње троши 50 милијарди на цијелу војску, а ми 42 милијарде- рекао је Трамп у интервјуу за "Фокс њуз".

Он је нагласио да се то дешавало из године у годину и заузврат ништа није донијело Сједињеним Америчким Државама. Трамп је додао да ће америчке борбене хеликоптере који су предати авганистанској војсци сада проучавати Русија.

- Милијарде и милијарде долара. Најновији хеликоптери ‘Blek houk’ које ће сада проучавати Русија, Кина и неко други, јер је то најбоља технологија на свијету- рекао је Трамп.

Бивши амерички председник истакао је да је огорчен што САД нису уништиле војну технику прије него што су напустиле Авганистан и сада се она нашла у рукама покрета Талибан, преноси Спутњик.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 10:59