Доналд Трамп / - ЦНН
19/01/2022 u 08:59 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Тужилаштво чешља Трампове послове: Тражи се свједочење његове дјеце и адвоката

Истовремено, Конгресни комитет који испитује напад на Капитол 6. јануара 2021. године, послао је судске позиве тројици адвоката који су се својевремено придружили неуспјешном покушају Трампа да поништи свој изборни пораз

Државни тужилац Њујорка Летиција Џејмс покренула је правни поступак у настојању да примора бившег предсједника САД Доналда Трампа и његову одраслу дјецу, Доналда Трампа млађег и Иванку Трампу, да се појаве на свједочењу у оквиру цивилне истраге њене канцеларије о финансијским пословима Трампове организације, преноси Ројтерс, јавља Нова.рс.

Истовремено, Конгресни комитет који испитује напад на Капитол 6. јануара 2021. године, послао је судске позиве тројици адвоката који су се својевремено придружили неуспјешном покушају Трампа да поништи свој изборни пораз.

Судски позив је упућен на адресе Рудија Ђулијанија, Сидниј Пауела и Џени Елис. Комитет Представничког дома затражио је од Трампових адвоката да предају документа и да 8. фебруара дају изјаве.

Комитет је, такође, позвао Бориса Епштејна, Трамповог политичког саветнаика.

- Четири особе које смо данас позвали изнијели су неподржане теорије о изборној превари, уложили су напоре да пониште изборне резултате или су били у директном контакту са бившим предсједником у вези са покушајима да се заустави пребројавање изборних гласова - навео је предсједавајући комитета Бени Томпсон у саопштењу.

Пауел, Ðулијани и Елис заједно су говорили на конференцији за новинаре Трампове кампање 19. новембра 2020. године, на којој су обећали да ће поништити изборну побједу предсједника Џоа Бајдена.

Роберт Костело, адвокат Ðулијанија, рекао је у једном интервјуу да је судски позив "политичко позориште" и да “овдје нема ничега о чему он може да сведочи”.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

17. maj 2022 21:51