/ PHOTO BY DAVID VON DIEMAR ON UNSPLASH
21/11/2023 u 12:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U oktobru ubijeno najviše novinara u istoriji

Rastuća brojka je označila "tmurnu prekretnicu" i daleko nadmašuje 15 novinara koji su ubijeni u tekućem ratu Rusije protiv Ukrajine

 Najmanje 50 novinara i medijskih radnika ubijeno je otkako je prošlog mjeseca izbio krvavi sukob između Izraela i Hamasa, saopštio je Komitet za zaštitu novinara u ponedjeljak naveče, u mjesecu koji je bio najsmrtonosniji za novinare otkako je grupa za slobodu medija počela pratiti smrtne slučajeve u 1992. godine.

Rastuća brojka je označila "tmurnu prekretnicu" i daleko nadmašuje 15 novinara koji su ubijeni u tekućem ratu Rusije protiv Ukrajine, navodi organizacija.

U subotu je ubijeno pet novinara, što je bio drugi najsmrtonosniji dan sukoba, saopštio je CPJ. Najsmrtonosniji dan rata bio je 7. oktobar - kada je Hamas pokrenuo teroristički napad na Izrael - navodi organizacija, kada je ubijeno šest novinara.

CPJ je rekao da provjerava izvještaje o novinarima ubijenim u sukobu iz razgovora sa izvorima u regionu i iz medijskih izvještaja. Nije jasno da li su svi ubijeni novinari izvještavali o sukobu u vrijeme svoje smrti, rekli su, prenose Nezavisne.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 08:41