/ FOTO: CRIMESITE
06/12/2022 u 01:00 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) El Salvador šalje 10.000 vojnika u grad da se bore protiv narko-bandi

Operacija je dio opsežnog obračuna predsjednika Najiba Bukelea protiv kriminalnih grupa nakon talasa nasilja ranije ove godine

Oko 10.000 vojnika i agenata opkolilo je grad Sojapango u El Salvadoru u okviru velike operacije protiv kriminalnih grupa. Sojapango je jedan od najvećih gradova u zemlji sa skoro 300.000 stanovnika.

Grad je potpuno zatvoren od službi bezbjednosti. Svi putevi koji vode ka gradu su blokirani, a specijalci su pretražili kuće u potrazi za članovima bande. Policajci takođe zaustavljaju sve koji pokušavaju da napuste grad i provjeravaju lične karte, piše Crimesite.

TALAS NASILJA

Operacija je dio opsežnog obračuna predsjednika Najiba Bukelea protiv kriminalnih grupa nakon talasa nasilja ranije ove godine. Do sada je uhapšeno dvanaest osoba. Na snimcima koje je objavila vlada vide se teško naoružani vojnici u pancirima.

Predsjednik Bukele navodi na Tviteru da je opština Sojapango potpuno okružena sa 8.500 vojnika i 1.500 policajaca. On dodaje da obični ljudi "nemaju čega da se plaše" i kaže da je obračun dio "operacije protiv kriminalaca, a ne poštenih građana".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 01:09