/ - PRINTSCREEN/JUTJUB
08/10/2022 u 20:47 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Incident kod ambasade Rusije u Moldaviju- Moskva uputila protestnu notu

Diplomatsko predstavništvo je napomenulo da među zaposlenima nema povrijeđenih. Izrazili su nadu da će počinioci biti kažnjeni, te da se takvi ispadi neće ponoviti

Ruska ambasada u Moldaviji poslala je protestnu notu zvaničnom Kišinjevu zbog neprijateljske akcije na diplomatsko predstavništvo sa pokušajem prodora u zgradu ruske ambasade, javlja Sputnjik.

- Uz saučesništvo vlasti izvršen je napad na rusko diplomatsko predstavništvo: petardama je oštećena njena zgrada, pokušan je neovlašćeni ulazak u kompleks ambasade, stavljeni su uvredljivi natpisi na ogradu diplomatskog predstavništva. Moldavskoj strani je poslata protestna nota - navodi se u saopštenju ambasade na Telegram kanalu.

Diplomatsko predstavništvo je napomenulo da među zaposlenima nema povrijeđenih. Izrazili su nadu da će počinioci biti kažnjeni, te da se takvi ispadi neće ponoviti.

Ambasada je takođe naglasila da je ovaj incident flagrantno kršenje odredbi Bečke konvencije o diplomatskim odnosima od 18. aprila 1961. godine, Ugovora o prijateljstvu i saradnji između Rusije i Republike Moldavije.

Na ovaj incident prethodnog dana reagovao je Generalni inspektorat karabinjera Moldavije. Oni su prijavili da su u blizini zgrade ambasade priveli muškarca zbog huliganskih radnji.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 17:51