Ilustracija / - SHUTTERSTOCK
16/12/2023 u 08:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Više od 1,7 hiljada osoba uhapšeno u operaciji Interpola u Aziji

U operaciji kodnog naziva Okidač-plotun dva, zaplijenjeno je više od 700 komada oružja

Više od 1,7 hiljada osoba uhapšeno u deset azijskih zemalja u okviru velike akcije protiv krijumčarenja ilegalnog oružja, saopštio je Interpol.

U operaciji kodnog naziva Okidač-plotun dva, zaplijenjeno je više od 700 komada oružja, nekoliko stotina djelova i više od 45 hiljada komada municije, prenosi Radio Slobodna Evropa.

- Cilj operacije provedene između 13. i 24. novembra bio je da poremeti prekogranično kretanje oružja i utvrdi veze između terorista, transnacionalnih grupa organizovanog kriminala i krijumčara oružja - navodi se u saopštenju.

Iz Interpola su rekli da je standardna oprema takvih grupa u centralnoj, južnoj i istočnoj Aziji postalo lako oružje budući da je jeftino i da se lako može sakriti i transportovati.

- To je zabilježeno u Pakistanu, gdje je pronađeno nekoliko stotina komada vatrenog oružja sa dijelovima i municijom, uglavnom u pokrajinama na granici sa Avganistanom - kazali su iz Interpola.

To otkriće je, kako se dodaje, dovelo do hapšenja 614 ljudi, novih istraga i boljeg uvida u rute koje kamioni iz Avganistana koriste kako bi prevozili oružje i municije u Pakistan.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 06:19