Vojnici, Ilustracija / Shutterstock
14/06/2023 u 07:13 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vojnik pucao iz automatske puške na vojni poligon u Japanu, dvoje mrtvih

Javni emiter NHK, pozivajući se na Ministarstvo odbrane, javio je da je uhapšen 18-godišnji pripadnik oružanih snaga

Dvije osobe su poginule nakon što je mladi vojnik otvorio vatru iz automatske puške na vojnom poligonu u Japanu. Treća osoba je teško povrijeđena tokom incidenta na vojnom poligonu u centralnom Japanu, javili su lokalni mediji.

Japanska novinska agencija Kjodo javila je, pozivajući se na policiju, da je 18-godišnji vojnik koji je pucao iz jurišne puške priznao zločin. Nema informacija o njegovom motivu, a u incidentu nije povrijeđen nijedan civil, prenosi Kjodo. Javni emiter NHK, pozivajući se na Ministarstvo odbrane, javio je da je uhapšen 18-godišnji pripadnik oružanih snaga. Žrtve su prebačene u bolnicu, a dvoje je preminulo od zadobijenih povreda, prenio je NHK.

Glavni sekretar kabineta Hirokazu Macuno rekao je da se incident dogodio oko 9 sati ujutru na streljani u gradu Hino u centralnoj prefekturi Gifu i da je ispaljeno osam hitaca.

Među žrtvama je muškarac u 50-im i dva u 20-im godinama, navodi NHK. Pucnjave su izuzetno rijetke u Japanu, gdje je posjedovanje oružja strogo regulisano i svako ko želi da ga posjeduje mora da prođe kroz rigorozan proces provjere.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 11:55