Marija Zaharova / - MARIJA ZAHAROVA
14/07/2023 u 09:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zaharova: Moskva nema podataka o padu severnokorejske rakete na teritoriju Rusije

Sjevernokorejska Centralna telegrafska agencija je ranije potvrdila da je u srijedu lansirana interkontinentalna balistička raketa „Hvasohpo-18“

Moskva u ovom trenutku nema podatke koji potvrđuju da je raketa Sjeverne Koreje pala u isključivu ekonomsku zonu Rusije, saopštila je u petak predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

- U ovom trenutku nema podataka koji potvrđuju da je u našu isključivu ekonomsku zonu pala raketa, napisala je Zaharova na svom Telegram kanalu, komentarišući saopštenje Ujedinjenih nacija da je raketa koju je u srijedu lansirala Sjeverna Koreja pala u isključivu ekonomsku zonu Rusije.

- Kao drugo, uliva nadu to što Ujedinjene nacije imaju mogućnost da utvrđuju pravce letova raketa. Imajući u vidu takvu operativnost, nadamo se da ćemo uskoro od Sekretarijata Ujedinjenih nacija dobiti dugo očekivani odgovor na pitanje: ko gađa Zaporošku nuklearku, napisala je Zaharova.

Pomoćnik generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Haled Hijari izjavio je na sjednici Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija da je interkontinentalna balistička raketa Sjeverne Koreje pala u more u isključivoj ekonomskoj zoni Rusije, ali nije objasnio odakle mu ti podaci.

Sjevernokorejska Centralna telegrafska agencija je ranije potvrdila da je u srijedu lansirana interkontinentalna balistička raketa „Hvasohpo-18“.

Kako je saopšteno, probno lansiranje, čiji je cilj bila potvrda tehničke ispravnosti i pouzdanosti rakete, a koje je nadgledao sjevernokorejski lider Kim Džong Un, nije negativno uticalo na bezbjednost susjednih zemalja.

(Sputnjik)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 13:51