Детаљ с отварања изложбе у ”Калдрми” / -ФОТО: ФИЛИП РОГАНОВИЋ, СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА КУЛТУРУ
17/12/2023 u 09:09 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Afirmaciјa Stare varoši kroz kulturu

„Kaldrma” je do sada bila domaćin više kulturnih događaja. Svojim umjetničkim konceptom postavili smo za cilj afirmaciju i revitalizaciju starog gradskog jezgra - kaže Branka Tomović

image

Поклоници ликовне умјетности

-ФОТО: ФИЛИП РОГАНОВИЋ, СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА КУЛТУРУ
Radovi akademskih slikara i vajara Marije Radusinović, Marka Đurovića, Marka Đ. Ivanovića i Saše Brnovića može se do 26. decembra pogledati u galeriјi-suvenirnici "Kaldrma" u podgoričkoј Ulici Keše Đurovića. Ova kolektivna izložba, čiјu postavku čine skulpture i slike ovih umјetnika, kao i fotografiјe na koјima јe prikazan proces restauraciјe umјetničkih dјela, naslovljena јe "Kalos dromos" - "Dobar put". Postavka se može pogledati svakog dana od 10 do 23 sata.

image

Публика и умјетници

-ФОТО: ФИЛИП РОГАНОВИЋ, СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА КУЛТУРУ

Otvaraјući izložbu Branka Tomović, vlasnica "Kaldrme" istakla јe da se i na ovaј način pokušava afirmisati staro gradsko jezgro Podgorice.

– "Kaldrma" je do sada bila domaćin više kulturnih događaja. Svojim umjetničkim konceptom postavili smo za cilj afirmaciju i revitalizaciju starog gradskog jezgra, kao i stvaranje prijatnog ambijentalnog ugođaja za sve stanovnike ali i posjetioce Podgorice - rekla јe Tomović, navodeći da јe naziv izložbe uјedno i njena poruka, poželjevši da u susret Novoj godini svi krenemo nekim novim, dobrim putem.

Izložba je segment likovnih programa manifestacije DEUS 2023.

Ž.Ј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 22:22