Један од радова који ће бити представљени на изложби / -КИЦ "БУДО ТОМОВИЋ"
14/01/2024 u 12:48 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zajednička izložba 24 umjetnika u Podgorici

Kolektivna izložba radova 24 mladih akademskih likovnih umјetnika iz Crne Gore naslovljena "NoConcept 2" biće otvorena u ponedјeljak, 15. јanuara u 19 časova u holu podgoričkog KIC-a "Budo Tomović"

image

Плакат за изложбу

-КИЦ "БУДО ТОМОВИЋ"
Organizatori izložbe "NoConcept 2" na kojoj će sjutra, 15. januara, biti predstavljeni radovi 24 mladih umjetnika su Opština Nikšić uz podršku KIC-a "Budo Tomović".

Izložbu će u 19 časova otvoriti predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović, a obratiće se predsjednik Skupštine opštine Nikšić Nemanja Vuković i direktorica KIC-a Aida Batilović.

"NoConceptu 2" je prethodio "NoConcept 1", čiju postavku su obilježila djela trenutnih izlagača, ali i drugih mladih akademskih umjetnika. Izložba je inicirana u cilju afirmacije mladih crnogorskih akademaca.

Postavku čine 24 djela koja pripadaju različitim medijima umjetničkog izražavanja: slike, grafike, fotografije, digitalne tehnike i skulpture.

image

Један од радова који ће бити представљени на изложби

-ФОТО:MARKOAARRRSSRRR/КИЦ "БУДО ТОМОВИЋ"

Kustosi izložbe su: Miloš Nenezić, Vladana Mirković i Stevan Kilibarda. Postavku su radili Vladana Mirković i Stevan Kilibarda, a tekst za katalog izložbe napisala je Milena Krivokapić.

Izložba je inicijalno otvorena u Nikšiću u junu, a u decembru 2023. godine je gostovala u Muzeju Žitomislić u Bosni i Hercegovini.

Svi zainteresovani izložbu mogu pogledati do kraja mjeseca.

Ž.Ј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 05:25