Božo Vrećo / -PLAKAT
19/07/2023 u 22:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Božo Vrećo i Miroslav Tadić donose magiju sevdaha, etna i džeza na Kanli kulu

Dva vrhunska umjetnika povešće publiku na svojevrsno world music putovanje na 17. Guitar Art Summer Festu

Jedan od najvećih gitarskih legendi Miroslav Tadić, svjetski poznati umjetnik i pjevač Božo Vrećo, održaće spektakularni koncert 18. avgusta na Kanli kuli u Herceg Novom u okviru XXVII Guitar Art Summer Festa, koji će trajati od 15. do 20. avgusta na više lokacija u gradu.

Magijom sevdaha, etna i džeza, spojene su različite muzičke tradicije: makedonska, tamburaška, flamenko, brazilska, romska muzika i bluz. Specijalni gosti koncerta su Bako Javanović živa legenda i virtuoz tamburice, kao i Ivet Holcvart, violinistkinja iz Amerike.

Dva vrhunska umjetnika, Božo Vrećo i Miroslav Tadić povešće publiku na svojevrsno world music putovanje na kome će posebno mjesto zauzeti izvođenje prve zajedničke numere "Volio me kao oči", koja je postala nova himna ljubavne lirike Bosne i Hercegovine.

A cappella izvođenje Boža Vreća je iskustvo, koje sve koji ga slušaju, ostavlja bez daha. "Umjetnik anđeoskog glasa, koji liječi duše i otvara srca" je slika Boža Vreć, onako kako ga opisuje slavni New York Times: "Osim sevdaha, Vrećo uživa i u soul muzici, kao i džezu i bluzu, pa se tako već godinama trudi da i elemente ovih muzičkih pravaca uvrsti u svoje pjesme".

Miroslav Tadić gitarista, kompozitor i aranžer jedan je od naših najpriznatijih, najangažovanijih, najraznovrsnijih i najproduktivnijih umjetnika u svijetu. Majstor je klasične i električne gitare, a urednici uglednog časopisa Guitar Player Magazine u januaru 1997. uvrstili su ga među 30 najradikalnijih i najoriginalnijih gitarista svijeta. Tadićev jedinstveni pristup kompoziciji, aranžiranju i improvizaciji zasnovan je na osobenoj integraciji mnogobrojnih muzičkih stilova i pristupa kao što su barok, klasika, džez, bluz, rok, balkanski folklor, flamenko, afrička i indijska muzika.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 00:52