Vizual za događaj / -CRNOGORSKO NARODNO POZORIŠTE
13/05/2024 u 14:24 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

CNP: Javno čitanje drame Sergeja Pavlovića

Javno čitanje drame "Tvoje pravo ja ili Moderna bajka o zamjenčadima" Sergeja Pavlovića, studenta master studija studijskog programa Drama i pozorište Fakulteta dramskih umjetnosti Cetinje, biće održano večeras (ponedjeljak, 13. maj), u 19 čadova na Sceni Studio Crnogorskog narodnog pozorišta.

Dramu Sergeja Pavlovića čitaće mlade crnogorske glumice Jovana Brnović, Anđela Marunović i Mina Mićović. Ulaz je slobodan.

Drama "Tvoje pravo ja ili Moderna bajka o zamjenčadima" prati odnos mlade majke, influenserke i njene kćerke, blogerke za koju se ispostavi da ima autizam. Majka na to reaguje time što odluči da posveti svoj uticaj podizanju svijesti i onlajn aktivizmu- međutim, njena uska i ograničena definicija normalnog, kao i opsesija odobravanjem i osudom okoline, dovodi do još većih problema u odnosu sa kćerkom.

Organizacijom javnog čitanja CNP i na ovaj način doprinosi prezentaciji i promociji savremene crnogorske drame i dramaturgije, te podstiče razvoj i afirmaciju mladih autora u oblasti dramskih umjetnosti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
29. maj 2024 01:41