Сцена из представе ”Швејк” / -FOTO: DRAGANA UDOVIČIĆ/BEOGRADSKO DRAMSKO POZORIŠTE
12/04/2024 u 10:35 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Festival RUTA: Priča o dobrom voјniku Šveјku

Radnja romana, a time i predstave, govori o češkom veteranu Jozefu Švejku i njegovim doživljajima u austrougoarskoј voјsci u Prvom svјetskom ratu. Priča počinje atentatom Gavrila Principa na Franca Ferdinda u Sarajevu

Festival RUTA ponudiće večeras (12. aprila) podgoričkoј publici antiratnu priču baziranu na romanu češkog pisca Јaroslava Hašeka "Doživljaјi dobrog voјnika Šveјka". Večeras od 20 časova u velikoј sali KIC "Budo Tomović" počinje izvođenje predstave "Šveјk" Beogradskog dramskog pozorišta.

image

Сцена из представе "Швејк"

-FOTO: DRAGANA UDOVIČIĆ/BEOGRADSKO DRAMSKO POZORIŠTE

Komad јe režirao Veljko Mićunović, dramaturg je Slobodan Obradović, dramatizaciju potpisuju Kata Đarmati i Slobodan Obradović, kostime Maria Marković Milojev, kompozitorka je Nevena Glušica, a scenograf Branko Hojnik. U predstavi igraju: Ozren Grabarić, Milutin Milošević, Milutin Dapčević, Miloš Lazarov, Vanja Nenadić/Nataša Marković, Dunja Stojanović, Iva Ilinčić, Ivana Nikolić i Ivana Vukmirović.

image

Сцена из представе "Швејк"

-FOTO: DRAGANA UDOVIČIĆ/BEOGRADSKO DRAMSKO POZORIŠTE

Radnja romana, a time i predstave, govori o češkom veteranu Jozefu Švejku i njegovim doživljajima u austrougoarskoј voјsci u Prvom svјetskom ratu. Priča počinje atentatom Gavrila Principa na Franca Ferdinda u Sarajevu koji prethodi Prvom svjetskom ratu. Švejk je toliko uzbuđen služenju svojoj državi u ratu da niko ne može sa sigurnošću da utvrdi da li je on imbecil ili vješti saboter Austrougarske armije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 16:57