Igra iz Crne Gore - članovi KUD „MIJAT MAŠKOVIĆ” / -приватна архива DAVOR SEDLAREVIĆ
31/07/2023 u 13:14 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Istraživanje plesnog i muzičkog nasljeđa

Ove godine predavači su: mr Jelena Đukanović, MA Nikola Zekić, MA Marko Gošović, MA Maja Radivojević, mladi istraživači Tamara Ljesar, Luka Kosanović i Martina Trajkovska, te prof. Predrag Šušić i Davor Sedlarević

U Kolašinu se od 1. do 7. avgusta 2023. održava deveta Međunarodna studijska istraživačka stanica plesno-muzičkog nasljeđa "Etno-kamp Kolašin". Ovo je jedna od takve tri stanice koje postoje u Evropi i koja okuplja studente, profesore, učenike i hobiste koji se bave onim što je u žargonu poznato kao folklor, kaže Davor Sedlarević, rukovodilac Etno-kampa.

– S obzirom na to da u Crnoj Gori ne postoje adekvatni obrazovni smjerovi ovoga profila u školama, "Etno-kamp Kolašin" je praktično jedino mjesto gdje možete dobiti validne podatke lišene kvazinauke od eksperata sa polja igre, pjesme i običaja - dodaje Sedlarević.

Aktivnosti koje će se održavati ove godine su predavanja, radionice igara iz kolašinskog kraja, Sandžaka i Makedonije, radionice pjevanja i sviranja sa Balkana, terenski rad i javni čas na gradskom trgu.

image

PLAKAT ZA MANIFESTACIJU

-DAVOR SEDLAREVIĆ

Ove godine predavači su: mr Jelena Đukanović, MA Nikola Zekić, MA Marko Gošović, MA Maja Radivojević, mladi istraživači Tamara Ljesar, Luka Kosanović i Martina Trajkovska, te prof. Predrag Šušić i Sedlarević.

Pored nastupa polaznika kampa, na javnom času 5. avgusta od 19.30 časova održaće se i takmičenje u "igranju po crnogorski", uzvikivanju "Oj-ha" i pjevanju bez uzimanja vazduha.

Pokrovitelji manifestacije su Ministarstvo kulture i medija Crne Gore, Opština Kolašin, JU Centar za kulturu Kolašin, NVU CIRTIP i članovi KUD-a "Mijat Mašković" Kolašin.

Učešće na radionicama je potpuno besplatno, a dodatne informacije mogu se dobiti na društvenim mrežama ovog KUD-a.

Ž.J.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 17:10