Визуал за догађај / -ФОТО: ФЦЦГ
07/06/2023 u 09:03 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Kasalica i Voјvodić na Saraјevo film festivalu

Dva projekta crnogorskih autora selektovana su za učešće na ovogodišnjem CineLink Industry Days filmskog festivala u Sarajevu (SFF)

CineLink Industry Days, industrijski programski segment Sarajevo Film Festivala (SFF), objavio je projekte selektovane za ovogodišnje izdanje ovog koprodukcijskog marketa.

Među 11 selektovanih sa prostora jugoistočne Evrope, našli su se i projekti crnogorskih autora – Dušana Kasalice i Đorđa Vojvodića, stoјi na saјtu Filmskog centra Crne Gore (FCCG).

Projekat Dušana Kasalice, dugometražni igrani film "Primavera" u produkciji Meander Filma, koji je jedan od selektovanih projekata, drugi je dugometražni film ovog autora. Film je trenutno u fazi razvoja, a producent filma je Jelena Angelovski. Prethodno je ovaj projekat podržan na konkursu FCCG. "Primavera" je film koji prati mladi bračni par koji očekuje bebu. Kada se pol djeteta otkrije, porodica mora donijeti tešku odluku koja će promijeniti sve.

Vojvodićev projekat "Po meni se ništa neće zvati", još jedan je od selektovanih za CineLink Industry Days 2023. Film je ranije podržan od strane Filmskog Centra Crne Gore, na konkursu za razvoj scenarija. Realizuje se prema scenariju iza kog stoje Maja Todorović, Nikola Ljuca i Đorđe Vojvodić, a producent filma je Miljan Vučelić. Iza projekta stoji crnogorska kompanija Bitter Frames Production, dok su koproducentske kompanije Biberche i PERFO (Srbija).

Među nagradama koje će ove godine biti dodijeljene u okviru CineLink Co-Production Marketa јe i nagrada FCCG – Film Center Montenegro CineLink Award u vrijednosti od 10.000 eura.

Pored ove, dodjeljuju se i: Eurimages Co-Production Development Award (20.000 eura), Film Center Serbia CineLink Award (10.000 eura), ARTEKino International Prize (6.000 eura), Female Voices CineLink Award (10.000 eura).

Kako bi zadovoljili specifične potrebe svakog od projekata i pripremili ih za predstavljanje na tržištu, CineLink planira niz aktivnosti od juna do kraja septembra 2023. U junu će projekti prisustvovati CineLink Workshop-u, a u avgustu počinje CineLink Co-Production Market (14.8 – 18.8.), a prateći onlaјn sastanci će se realizovati u septembru.

Ž.Ј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 04:35