Плакат за концерт / -ФОТО: СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА КУЛТУРУ И СПОРТ ПОДГОРИЦЕ
22/12/2022 u 10:07 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Koncert Vladane Perović i Marka Simovića

Muzički programi DEUS-a 2022 nastavljaјu se u četvrtak, 22. decembra, koncertom piјanistkinje Vladane Perović i violiniste Marka Simovića. Koncert počinje u 19 časova, a biće održan u velikoj sali KIC-a "Budo Tomović". Na repertoaru će se naći djela Ravela, Debisija i Sezara Franka.

Oboјe su vrsni kamerni muzičari, kao i solisti, prepoznati i kao pedagozi.

Vladana Perović osnovne i magistarske studije završila je na prestižnom Konzervatorijumu „Santa Cecilia” u Rimu. Trenutno je na magistarskim studijama kamerne muzike na istom Konzervatorijumu i na specijalističkim studijama za izvođaštvo na Univerzitetu za muziku u Breši. Osvojila je veliki broj prvih i specijalnih nagrada na domaćim i internacionalnim takmičenjima i imala brojne solističke koncerte u Crnoj Gori i inostranstvu.

Marko Simović je već s petnaest godina upisao Muzičku Akademiju na Cetinju i diplomirao s najvišom ocjenom u klasi prof. Romana Simovića. Kao stipendista Vlade Crne Gore magistrirao je na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu i trenutno je na doktorskim studijama Univerziteta umetnosti u Novom Sadu. Usavršavao se i nastupa kao solista i kamerni muzičar u Crnoj Gori i inostranstvu. Dobitnik je brojnih nagrada na republičkim i saveznim takmičenjima.

Ž.J.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 12:55