Milena Lubarda Marojević / -PRESS SLUŽBA GRAD TEATRA
08/07/2022 u 18:08 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Trud će se isplatiti kada Budva dobije pozorište

Grad teatar već godinama osvaja nove prostore ukazujući da pozorište može da živi na neočekivanim mjestima, rekla je direktorica JU Grad teatar Milena Lubarda Marojević, na otvaranju 36. izdanja budvanskog festvala.

Ona je naglasila da vjeruje da će sav trud i iskustvo koje su do danas stekli dobiti puni smisao onog dana kada Budva konačno dobije pozorišnu salu u kojoj će moći da pripremaju i prikazuju programe tokom cijele godine, da razmišljaju još dalje i još šire.

Carević: Velika mi je čast što otvaram 36. Grad teatar

– Uprkos brojnim izazovima koje nameće trenutna situacija u svijetu u kojoj se kultura politizuje, a najveća dostignuća svjetske književnosti sankcionišu, Grad teatar nastavlja svoj kontinuitet koji traje više od tri decenije - rekao je predsjednik Opštine Budva Marko Carević je kazao da mu je velika čast što otvara 36. festival Grad teatar.

Osvrnuvši se na moto ovogodišnjeg festivala Carević je naglasio da je Budva oduvijek bila slobodarski grad koji je imao šta da kaže na temu slobode te da je jedna od tih sloboda i duhovna sloboda.

- Upravo ovo sveto mjesto, Manastir Svete Trojice Stanjevići svjedoči o vjekovnoj borbi za slobodu - istakao je Carević.

On je pozvao sve sugrađane i turiste da posjete Grad teatar i uživaju u izabranim predstavama i bogatom programu.

Od 7. jula do 21. avgusta Grad teatar će ugostiti umjetnike iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Francuske, Kanade, Makedonije i Mađarske.

- Zahvaljujem na prijateljskom razumijevanju i gostoprimstvu našem večerašnjem domaćinu igumanu Jefremu Dabanoviću i monasima ovog bratstva koji nam iz godine u godinu omogućavaju da neke od važnih programa prikažemo u ovom divnom prostoru - zahvalila je Lubarda Marojević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 06:06