/ - FOTO: PEXELS
04/01/2024 u 08:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nedjeljni horoskop: Bik uživa u novoj ljubavi, Djevica prekomjerno troši novac

Blizanci su osjetljivi i treba da povedu računa o zdravlju

Pročitajte nedeljni horoskop od 1. do 7. janurara 2024. godine

OVAN

Hrana

Privlače vas jaki ukusi, hrana sa puno začina – što pikantnije i ljuće, to bolje. Da, ovo može donijeti probleme sa varenjem I stomakom, pa je potrebno da češće pojedete nešto “na kašiku”.

Ljubav

Tih par dana nakon ulaska u novu godinu, partner i vi ćete uglavnom biti u fazonu „kao rogovi u vreći“. Sve će biti razlog za nervozu – od toga ko je šta rekao i kada a kako je to druga osoba razumjela, od toga da li će se ići na ovu ili na onu stranu i zašto se kasni ili ide tim putem kada je gužva u saobraćaju, do onoga „opet si zaturio/zaturila ključeve/dokumenta/karticu“. Da bi nervoze bilo manje – neka i vas bude manje u kući, a više van nje. Jer, kretanje i putovanja ublažavaju nervozu. Ostatak nedjelje vam je manje-više korektan (makar nećete toliko često gledati jedno drugo). Slobodni – zezajte se, ne zaljubljujte se.

Posao

Malo ćete praznovati, malo ćete raditi. Za vas bi bilo najbolje da počinjete da radite tek od četvrtka – jer prije toga nemate nikakav fokus i samo ćete fizički biti prisutni na poslu – a duhom ko zna gdje. U svakom slučaju – možda ćete i imati volje i energije u ostatku nedjelje, ali ćete brzo shvatiti da nemate s kim da zaista nešto i uradite. Saradnici će biti spori, neažurni, sve obaveze i dogovori će se razvlačiti a sva papirološka i administrativna pitanja će pokazivati tendenciju da se zakomplikuju.

Zdravlje

Problemi sa stomakom i grlom.

 

BIK

Hrana

Uglavnom ćete jesti brzinski, s nogu, a stariji pripadnici znaka bi svakako trebali da izbjegavaju premasnu i prezačinjenu hranu. Ova nedjelja traži od vas više energije – “dopunite” se na pravi način.

Ljubav

Biće nekih situacija i dešavanja koji će vas nervirati i uticati na to kako se osjećate – a samim tim uticati i na odnos sa voljenom osobom. Nervoza i nerazumijevanje povremeno postoje – naglašenije na samom početku nedjelje, kao i u danima vikenda. Mogu malo da vas „čupaju“ strasti, mada bi vam više odgovaralo da ste u pokretu i u društvu zajedničkih prijatelja. Slobodni – možete smatrati da ste pronašli pravu osobu za sebe, ali ne bih ja na vašem mjestu žurila sa zaključcima – za sada uživajte u onome što se dešava, ali moći ćemo da kažemo da je priča stabilna tek ako „preživite“ kao par makar do kraja mjeseca.

Posao

Finansijski sektor je duboko prodrman troškovima u proteklom periodu, i teško je da ga možete stabilizovati u nedjelji koja je pred nama. Pokušajte da razložnije i praktičnije baratate novcem – a provjerite i da li ste na neku finansijsku obavezu „zaboravili“.  Što se posla tiče – nešto ste usporeniji u ovoj sedmici i ne baš fokusirani na ono što radite – pa možete napraviti po koji propust ili grešku. Od četvrtka ste u boljoj energiji, pa ćete na lakši i jednostavniji način završavati tekuće obaveze.

Zdravlje

Nervoza, osjetljivo grlo.

 

BLIZANCI

Hrana

Tamanićete, sve vrste đakonija od tijesta, ali i meso i mesne prerađevine. Teško ćete odolijevati i slatkišima. Doduše, povrće i voće će nekako ostati po strani, ali šta sad…morate nešto i da preskočite.

Ljubav

Veći dio ove nedjelje nije baš blagonaklon prema partneru i vama, kao i vašem odnosu. Kao da se vrtite u jednom te istom krugu – džapate se oko stvari,situacija i pitanja oko kojih ste se već sto puta pokačili, a ni jedno ni drugo ne mijenjate svoje mišljenje – pa samim tim – nema ni rješenja. Neko ovdje mora biti pametniji pa popustiti i prestati – da ne biste cijelu sedmicu proveli u nekom nervoznom tempu. Slobodni Blizanci – muvanja i flertovanja može biti – ali nisam sigurna da ova sedmica pogoduje nekim ozbiljnijim emotivnim počecima. A ne bih rekla ni da vi sada znate šta želite a šta ne.

Posao

Sedmica u kojoj Merkur, vladar vašeg znaka – kreće direktnim hodom, ali je njegovo kretanje usporeno – što ukazuje i na vaše teško pokretanje, ne baš jasne i čiste misli – ali i na usporene saradnje, dogovore. Ukoliko ste dobili ponudu ili poslovni predlog (bilo u ovoj nedjelji, bilo u kraćem prethodnom periodu) bićete neodlučni i nesigurni šta da uradite – ako je moguće, prolongirajte odluku za narednu sedmicu. Pošto vam ni fokus ni organizacija nisu sjajni – lako je napraviti propust ili pogrešno razumjeti sagovornika.

Zdravlje

Dosta ste osjetljivi u ovim danima – imunitet je slaba tačka, a moguće su i meteoropatske tegobe.
 

RAK

Hrana

Nedjelja kada biste želeli da više uživate u domaćoj kuhinji. Iz tog razloga, češće ćete sami pripremati hranu, za sebe I osobe koje su vam najmilije. Unijećete svoj lični pečat u neka tradicionalna jela.

Ljubav

Ima u ovoj nedjelji prostora za lijepa dešavanja sa voljenom osobom, ali ima prostora i za nezadovoljstvo. E, sad je pitanje na šta ćete vi staviti fokus. Najvjerovatnije će biti red jednog, red drugog – red razumijevanja, bliskosti, povezanosti – pa onda red situacija koje vas opterećuju ili koje čine da se ne osjećate dobro u sopstvenoj koži. Ono što baš lijepo povezuje partnera i vas jesu zajednički prijatelji i potreba da se opustite okruženi ljudima koji su vam bliski. Slobodni Rakovi – za vas je sada najbolja opcija da se družite jer se za ljubav još uvijek nisu otvorile šanse. Bar ne one prave, trajne.

Posao

Za vas će radna nedjelja (kad god je započeli posle praznika) biti u fazonu – povratak u uzavrelu košnicu. Ostavili ste nervozu i žurbu iza sebe, odmorili par dana – i sada ponovo ulazite u nervozu i žurbu. Neke situacije ili obaveze su možda ostale neriješene od prošle sedmice – i njih ćete zatvoriti, ali vjerovatno tek na samom kraju radne nedjelje. Ukoliko čekate neke vijesti ili informacije (vezuju se za dogovor, poslovni put ili neki vid dozvola) – malo je vjerovatno da ćete ih dobiti u ovoj nedjelji. Tek tokom naredne.

Zdravlje

Niste u zdravstveno stabilnom periodu. Prehlade, viroze, povrede, meteoropatske tegobe.

HOROSKOP ZA 2024: Kako će zvijezde biti naklonjene Ovnovima, Bikovima, Rakovima i Blizancima

 

LAV

Hrana

Izbjegavajte sve ono što je previše masno, slatko, izbjegavajte tijesta i gazirana pića, kao i brzu hranu i grickalice. A šta da ne izbjegavate? Povrće, voće, manje masna mesa, mliječne proizvode.

Ljubav

Mnogo toga je kvalitetnog i dobrog u vašim emotivnim relacijama ovih dana. Ukoliko i pored toga uspijevate da pronađete razlog (pravi razlog, ne glupost, banalnost i sitnicu!) da budete nezadovoljni – e onda se zapitajte koliko ste uopšte realni i da li očekujete previše. Pokušajte da se više fokusirate na ono što je lijepo u odnosu (a toga ima), a manje žalite zbog onog što nemate. Slobodni Lavovi – ovaj period treba koristiti za uživanje i druženje. Upoznaćete neka nova lica, možda promakne i po koje „staro“, dizaće vam energiju pozitivni ljudi i interesantna dešavanja. Ako se „zagledate“ u nekog – još bolje.

Posao

Po pitanju finansija je „stislo“ i možete u prvom dijelu nedjelje biti zabrinuti kako ćete sve uspjeti da podmirite, ispeglate, riješite. U ostatku sedmice ćete se malo opustiti, ali savjet za vas je – dobro razmislite da li su vam svi troškovi neophodni. Što se posla tiče – da ćete baš sa elanom krenuti u nove „radne pobede“ – pa i nećete. No, situacija na poslu i neće biti baš toliko strašna – u odnosu na prethodnu nedjelju, ovo je luk i voda. Pomalo ćete otaljavati obaveze, ali ćete ih otaljati na vrijeme.

Zdravlje

Niste u energetski najstabilnijem periodu. Vodite računa o ishrani, ali i o odmoru.

 

DJEVICA

Hrana

mogli biste da u ishranu uvedete vise mlijeka i mliječnih proizvoda, naročito sireva, grčkog jogurta. Generalno – uživaćete u hrani, piću, dobrom društvu i druženju sa osobama koje su vam drage.

Ljubav

Ljubavni šareniš je ono što vas očekuje tokom prve nedjelje ove glanc nove 2024-e. Ima prostora za neka baš lijepa dešavanja, uživanje i momente opuštene atmosfere sa dragim vam bićem – ali itekako ima prostora i za drugačije, ne baš tako lepršave situacije. Svako malo partneru ili vama nešto može smetati (češće vama), kačićete se za svaku sitnicu ili riječ – pa će povremeno biti zategnutosti u odnosu. Slobodne Djevice – od vikenda već možemo da pričamo o početku zanimljivih dešavanja u vašem ljubavnom životu. Ako se komunikacija sa nekim ne razvija tempom koji biste željeli – samo malo budite strpljivi.

Posao

Baš i nećete biti inspirisani za jače poslovne aktivnosti tokom ove sedmice. Moguće je da će neki od vas odlučiti da malo „spoje praznike“, a ukoliko niste te sreće – pojavićete se na radnom mjestu zato što se to od vas očekuje, i odmrljavićete radnu nedjelju. Samo ćete djelimično biti prisutni na poslu, pa je moguće da će i obaveze biti odrađene polovično, iz više pokušaja ili uz ispravljanje grešaka. Ni vama ovo nije jednostavan finansijski period – vjerovatno ste se istrošili više nego što ste planirali.

Zdravlje

Ni fizički, ali ni mentalno niste u sjajnom stanju. Odmarajte.

 

VAGA

Hrana

Koliko god se inače trudite da balansirate u svemu, pa i po pitanjima ishrane, toliko ćete se sada opustiti. U stvari, ne opustiti već raspustiti. A onda ćete se nervirati zbog toga.

Ljubav

Može biti lijep period za voljenu osobu i vas, ali opet to neće biti baš stopostotno po vašem ukusu. Nešto će sreću da vam kvari – ili neka bezveze rasprava između vas dvoje zbog glupe sitnice, ili manjak vremena da se opustite, nauživate, rasteretite od obaveza, ili pak neka nesigurnost u voljenu osobu po nekom pitanju. Pokušajte da gledate na vedriji način na sve i da se ne opterećujete previše. Slobodne Vage – nije problem u tome da li će biti „udvarača“ – starih ili novih – već je problem u tome što bi sada možda bilo bolje da se ne zalijećete ni u šta – dajte sebi vremena da shvatite šta zaista želite.

Posao

Onog momenta kad se pojavite na poslu – budite sigurni da će vas sačekati jedna fina gomila obaveza od kojih ćete se momentalno smoriti. Sve tamo do pred kraj radne nedjelje vi uopšte niste raspoloženi da se nešto posebno trudite, a kao za baksuz – obaveze će biti zahtjevne i moraćete da im posvetite mnogo pažnje. Na sve to – sve što ste kao isplanirali, neće ići normalnim tempom, već će se razvlačiti i otezati. Ali dobro, polako – izguraćete. Nemojte da se brinete zbog finansija, popraviće se uskoro.

Zdravlje

Prehlade.

 

ŠKORPIJA

Hrana

Jasno vam je da biste trebali da nešto popravite po pitanjima ishrane, ali baš i nemate volje da se time sad mnogo bakćete. A i želite da se opustite. Polako, drugačije ćemo pričati od sledeće nedjelje.

Ljubav

Iz nekog ćete razloga i partner i vi biti samo djelimično zadovoljni i opušteni tokom ove nedjelje. Šta vam to sreću kvari, šta vam to smeta – evo, zaista nemam pojma. Vi ćete biti nervozni, voljena osoba će biti smorena – i takva će situacija potrajati otprilike do vikenda. E sad, može da se dogodi kod nekih parova da baš za vikend imaju onako fin verbalni okršaj – ali ne onaj koji prekida odnos, već onaj koji rješava situaciju. Slobodne Škorpije – baš od vikenda se pred vama otvara jedan prilično zanimljiv ljubavni period sa mnogo dešavanja, aktivnosti, zanimljivosti. Spremite se da osvajate.
 

Posao

Kad god započeli radnu nedjelju – kasnićete u svemu što budete radili. Doduše, naporan je period iza vas i vjerovatno vam dani praznika baš i neće biti dovoljni da se resetujete i dobro odmorite. Radni elan i zalet teško da sada možete uhvatiti, o tome možemo da pričamo od ulaska u narednu sedmicu. Biće pomalo i nerviranja i vjerovatno previše informacija koje ne možete da stignete da „preradite“ – idite polako, ne jurite nigdje. Novca će biti, ali teško je da će se on zadržavati kod vas.

Zdravlje

Energetski se dižete na pravi način tek od vikenda.

HOROSKOP ZA 2024: Šta zvijezde predviđaju Lavovima, Djevicama, Vagama i Škorpijama

 

STRIJELAC

Hrana

Kada je ishrana u pitanju – kod vas trenutno ne postoji nikakva disciplina. Jako će vam odgovarati sve ono što je dosta začinjeno, ljuto, kiselo, da ukusi budu intenzivni i jaki.

Ljubav

Zbog nečeg u partnerskom odnosu niste zadovoljni, što u prvoj polovini nedjelje može da izazove nervozu kod vas – a samim tim i moguću reakciju. Možete imati osjećaj da vas partner po nekim pitanjima „ne čuje“ – ali raspravom teško da ćete mu otpušiti uši. Malo iskulirajte i trudite se da razgovarate o suštini problema, ne širite priču od Kulina bana pa na ovamo. Sve su ovo privremeni nesporazumi koji se daju riješiti, ali je potrebno strpljenje – a vi i strpljenje.....Slobodni Strijelčevi – nemojte samo da upadnete u onaj fazon „jadna/jadan ja“ – to što ste trenutno sami ne znači da ćete to biti još dugo.

Posao

Poslednja nedjelja 2023-e vas je bukvalno „odrala“ od obaveza i jurcanja – sad taman imate lijepo par dana da uhvatite vazduh malo.....pa idemo sve ispočetka. Sve ono što se nije stiglo – sad se mora završiti. Sve ono što se pogriješilo – sad se mora ispraviti. Sve ono što se nije dogovorilo....pa, vjerovatno se neće dogovoriti ni sada. Ova će nedjelja pokazivati tendenciju da vas iznenađuje – doduše, ta će iznenađenja vjerovatno ići uz nerviranje, ali šta sad. Taman da se malo razmrdate i probudite.

Zdravlje

Još vi morate da vodite računa o sebi jer ste roviti.


JARAC

Hrana

Teško je da ćete uspijevati da održite umjerenost kojom se toliko dičite kada je ishrana u pitanju. Nekako će se sve namještati da vas uvuče u društvena dešavanja ili odvede na mjesta gdje se dobro (I puno) jede

Ljubav

Partner i vi ćete biti jedno pored drugog....ali neka distanca postoji između vas dvoje. Kao dobro je, ali nešto fali. Kao sve je na svom mjestu, ali nešto ipak žulja. Šta je problem zavisi od mnogo faktora – kod nekih parova možda zaista postoji trenutna fizička udaljenost, kod nekih parova postoji nepovjerenje, kod nekih je komunikacija „džomba“ na kojoj se saplićete. U svakom slučaju – ima prostora da se stvari ispravljaju, mnogo jače od drugog dijela sedmice. Slobodni Jarčevi – s jedne strane, neko vas privlači. S druge – postoji strah, nesigurnost – možda se bojite da se opet ne opečete.

Posao

Pomalo vas je prethodni period umorio. Ok, vi ćete se istinski truditi da date sve od sebe na poslu i bićete maksimalno odgovorni kada su obaveze u pitanju – ali se vidi da niste baš „svoji“ u potpunosti, malo su vam misli raštrkane, umorne, teže vam je da se fokusirate. Osim toga, vjerovatno postoji neka obaveza ili dogovor koji nikako ne uspijevate da riješite ili pokrenete na pravi način. Ova nedjelja će proći tako kako će proći, od sledeće ćete vi imati mnogo više volje i energije, a i rešenja će doći.

Zdravlje

Uglavnom ste dobro.

 

VODOLIJA
 

Hrana

Stvarno bi bilo fino da se malo uvedete u red kada je ishrana u pitanju. Ili preskačete obroke…ili jedete za trojicu.  Neophodni su vam raznovrsni, ali količinski umjereni obroci.

Ljubav

I kod pripadnika vašeg znaka važi ono – i dobro je, a i nije. Ili idete maksimalno u aktivnosti, strasti...ili idete u razvlačenje, dosadu. A možda vam se neće svidjeti ni to što je partner odredio sebi neke druge prioritete, a vas stavio na drugo mjesto. Nećete se svađati, ali ćete se smoriti. Veći dio nedelje vam je tako šaren, nestabilan – ali od pred kraj sedmice će se situacija ipak malo popraviti. Slobodne Vodolije – uhvatite prijatelje pod ruku i pravac na zabavu, uživanje, provod. Nemojte mnogo da razmišljate zašto vam „simpatija“ nije odgovorila odmah, već nakon par sati. I nemojte da bauljate po prošlosti.

Posao

Što se finansija tiče – ili ćete se stisnuti maksimalno i prebrojavati svaki čas....ili ćete se razbacivati a posle žaliti što ste bili tako široke ruke. U svakom slučaju – finansije su vam možda stabilne – ali vi niste. Kada je posao u pitanju – koliko god budete mogli da razvučete da ne radite ništa – to ćete i učiniti. No, kada ste svjesni da neke obaveze morate završiti – to ćete i učiniti. Bez mnogo elana, ali pedantno i odgovorno. Jača poslovna problematika će vas uglavnom zaobilaziti u ovoj nedjelji.

Zdravlje

Mogli biste nešto da promijenite po pitanju ishrane, ništa vam ne bi falilo.

Horoskop za 2024: Šta zvijezde poručuju Strijelcima, Jarčevima, Vodolijama i Ribama

 

RIBE

Hrana

Otvorio vam se apetit za slatkiše – svaki čas rondate po frižideru i gledate šta biste mogli da pojedete, da malo život zasladite….Za to vrijeme, konfekcijski broj raste…a vi se nervirate, i tješite hranom i dalje.

Ljubav

Početna faza sedmice koja je pred nama vam je onako, malo bezveze....nešto se voljena osoba i vi ne kopčate baš najbolje, nešto ste mi oboje nervozni, komunikacija vam nije sjajna i vjerovatno se nećete razumjeti „iz prve“. Može ova energija da se preokrene, ali ćete oboje morati da se potrudite. „Suve“ riječi će vas grebati oboje – zato unesite više emocija, sada vam je potrebno da osjetite bliskost i pripadanje. Slobodne Ribe – ne bi trebalo žuriti i zatrčavati se. Ne bi trebalo ni donositi zaključke o osobi koja vam se dopada. Ukoliko ste sa nekim ostvarili kontakt i dopada vam se, a cijela priča počinje da „baguje“ – malo sačekajte. Možda taj neko zaista nije vrijedan vašeg truda....a možda treba pustiti vrijeme da odredi.

Posao

Praznici će doći i proći....ali će vama izgledati da su nešto mnogo kratko trajali. Jer, ovih dana će vas posao baš htjeti. Doduše, vi biste vjerovatno voljeli da vas taj isti posao malo zaobiđe – ali bojim se da nema ništa od toga. Ukoliko niste spojili praznike – eto vama rmbanja koliko vam duša ište. A ono što se mora – nije teško (lažu, teško je – to vi najbolje znate). U svakom slučaju – vi ćete prionuti na obaveze, usput se saplićući – malo zbog vaše nefokusiranosti, a malo zbog drugih osoba i okolnosti.

Zdravlje

Malo ćete biti nervozni, ali vam je zdravlje prilično stabilno.

(Priredila: Olga Savić)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 18:56