/ - PHOTO BY HUHA INC. ON UNSPLASH
06/02/2023 u 23:00 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šta piti ujutro ako želite da smršate

Zeleni čaj pomaže u prevenciji dijabetesa, poboljšava funkcije mozga i zdravlje srca, a može pomoći i pri mršavljenju i kontroliranju kilaže

Stručnjaci su istakli najbolja pića koja treba piti ujutro ako želite smršati.

Često je moguće čuti da je doručak najbitniji obrok u danu, no osim toga što jedemo, bitno je i što pijemo. Nutricionistkinja Lauren Manaker istakla je nekoliko pića koja je najbolje piti uz doručak.

ZELENI ČAJ

Zeleni čaj pomaže u prevenciji dijabetesa, poboljšava funkcije mozga i zdravlje srca, a može pomoći i pri mršavljenju i kontroliranju kilaže. 

KAFA

Kafa je super dok god pazite što joj dodajte. Kofein koji sadrži može pomoću pri razlaganju masti i, dok god u nju ne dodajte hrpu šećera i mlijeka za kafu, ona može biti odličan saveznik u mršavljenju, prenosi Avaz.

VODA SA VOĆEM

Voda je piće bez kalorija, a ako trebate dodati malo ukusa, samo u nju stavite voće i začine. Pokazalo se da nas voda sa limunom duže drži sitima, ubrzava metabolizam te bolje hidratizira organizam.

SOK OD NARANDŽE

Manaker tvrdi da je stopostotni sok od narandže odličan za mršavljenje, jer nema dodanih šećera, a prepun je vitamina.

PROTEINSKI ŠEJKOVI

Proteini mogu smanjiti apetit i produžiti osjećaj sitosti, dva faktora bitna za mršavljenje. Stoga je pametno ujutro popiti niskokalorični proteinski šejk piše ''Eat this''.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 05:21