/ - Arhiva
19/08/2023 u 23:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Džemper "crna ovca" princeze Dajane na aukciji

Crveni pulover sa usamljenom crnom ovcom u mnoštvu bijelih ovaca, Dajana je prvi put nosila kad je gledala tadašnjeg princa Čarlsa kako igra polo u junu 1981. godine

Džemper s crnom ovcom koji je nosila pokojna britanska princeza Dajana ide na aukciju u Sotheby‘s krajem avgusta.

Modni brend Warm & Wonderful dizajnirao je džemper koji će biti glavni modni predmet na online prodaji Sotheby’s od 31. avgusta do 14. septembra.

Crveni pulover sa usamljenom crnom ovcom u mnoštvu bijelih ovaca, Dajana je prvi put nosila kad je gledala tadašnjeg princa Čarlsa kako igra polo u junu 1981. godine.

To je bilo mjesec dana prije njihovog vjenčanja, što je izazvalo nagađanja o potencijalnom značaju tog odjevnog predmeta.

Nakon što je džemper oštećen, Dajanin privatni advokat Oliver Everet pisao je suosnivačici „Warm & Wonderful“-a Džoani Ozborn i pitao je mogu li ga popraviti. Nekoliko mjeseci kasnije Dajana je dobila novi i u njemu je fotografisana 1983. godine.

Ozborn je pronašla originalni džemper u kutiji na tavanu u martu.

„Ako ste princeza Dajana, sigurno imate pristup mnogim komadima odjeće koje možete birati za nošenje“, rekla je Sintija Holton, direktorka mode u Sotheby’s za agenciju Rojters u Londonu.

„Činjenica da je željela novi i dvije godine kasnije ponovno nosila zamjenski džemper, mislim da to puno govori koliko joj je ovaj džemper značio“, dodala je.

Uz džemper, čija se vrijednost procjenjuje na 50.000 do 80.000 dolara, dolaze dva Everetova pisma upućena Ozborn.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 03:58