Bil Gejts / EPA
03/02/2023 u 20:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Gejts: Volio bih da opet nađem ljubav

Upitan tokom intervjua za BBC tokom posjete Keniji da li bi volio da ponovo pronađe ljubav, odgovorio je: „Naravno, ja nisam robot“

Milijarder Bil Gejts (67) otkrio je da bi želio ponovo da pronađe ljubav, dvije godine nakon razvoda od supruge Melinde i nedjelju dana nakon što je primijećen sa misterioznom ženom.

Trenutno se smatra šestim najbogatijim čovjekom na svijetu sa neto vrijednošću od 106 milijardi dolara (iza kolega iz SAD Ilona Maska i Džefa Bezosa), Gejts se razveo od supruge Melinde poslije 27 godina braka 2021. godine.

Izvještaji su od tada sugerisali da su njegove veze sa pokojnim seksualnim prestupnikom i osramoćenim finansijerom Džefrijem Epstajnom bile među Melindinim problemima u postupku razvoda.

Upitan tokom intervjua za BBC tokom posjete Keniji da li bi volio da ponovo pronađe ljubav, odgovorio je: „Naravno, ja nisam robot“.

Njegov komentar je uslijedio nakon što je Gejts primijećen u Australiji sa misterioznom ženom, kako šeta Sidnejem i razgleda znamenitosti. Nije poznato ko je ona niti kakva je priroda njihove veze.

Gejtsa su pitali da li se smatra štedljivim i da li je odgovorio na optužbe za licemjerje zbog korišćenja privatnog aviona dok je bio klimatski aktivista.

„Ne letim komercijalnim letovima, letim privatnim avionom – tako da je to izuzetno ekstravagantno“, rekao je on intervjuu za BBC Amolu Rajana. „Ne bih putovao svijetom toliko i ja kompenzujem sve te emisije stvarima kao što je plaćanje direktnog zahvata vazduha – to je preko devet miliona dolara godišnje.“

Takođe je rekao da nema ‘gigantski ormar’ i da ne nosi nakit.

„Kada odmotavam poklon, ne uzimam omot i ne savijam ga i ponovo ga koristim. Moja baka nikada u životu nije bacila papirnu kesu ili bilo kakvu vrpcu na paket. Dakle, po njenim standardima, ja sam lud“, priznao je.

Filantrop i suosnivač Majkrosofta dao je desetine milijardi dolara u dobrotvorne svrhe, a preko Fondacije Bila i Melinde Gejts cilja na iskorjenjivanje zaraznih bolesti kao što su dječija paraliza i malarija. Upitan koliko je njegova fondacija, u saradnji sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom, blizu iskorjenjivanja dječije paralize, on je rekao da postoji kredibilan plan da se to uradi za četiri godine.

„Imamo samo nekoliko stotina slučajeva godišnje. I tako, magija je ako možemo doći do nule. Mislimo da imamo veoma kredibilan plan da to stignemo za četiri godine, ali bilo je mnogo teže nego što smo očekivali“, rekao je Gejts.

„Dakle, biće magija da dođe do nule, jer tada ne samo da nećete imati djece koja umiru ili budu paralizovana – a bilo je preko 200.000 godišnje kada je ovo počelo – ali nećete morati da se vakcinišete. Samo je nestalo. Sav taj trošak, prevencija, liječenje, potpuno se nikada više ne ponovi“, naveo je.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 04:37