Foto ilustracija / - FOTO: PIXABAY
15/03/2023 u 00:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Naučite metodu kako zaspati za dvije minute

Ako patite od nesanice, nemojte žuriti s uzimanjem tableta za spavanje, već naučite učinkovite metode koje će vam pomoći da brzo zaspite

Jeste li u toploj sobi, ugasili svjetlo i zaronili u svoj omiljeni krevet, zatvorili oči u očekivanju slatkih snova, ali još ne možete spavati? Nervirate se jer ujutro treba ustati rano i odgovorno raditi posao koji zahtijeva maksimalnu koncentraciju i energiju?

Ako patite od nesanice, nemojte žuriti s uzimanjem tableta za spavanje, već naučite učinkovite metode koje će vam pomoći da brzo zaspite.

Metoda Buda Vintera će vam sigurno pomoći da utonete u san za samo dvije minute. Bazirajte se na mentalno opuštanje pomoću jedne od metoda sportskog trenera Bud Vintera opisane u knjizi "Opustite se i pobijedite: Učinak u prvenstvu":

Zamislite da ležite u čamcu koji plovi jezerom. Ispred vas je samo čisto modro nebo iznad glave. Uljuljkaće vas nježno ljuljanje broda i zapljuskivanje talasa.

Ako se ne bojite mraka i nemate klaustrofobiju, zamislite da ležite u crnoj baršunastoj visećoj mreži u potpuno mračnoj sobi.

Ne želite uključiti fantaziju? Zatim samo zatvorite oči i ponavljajte istu frazu 10 sekundi: "ne misli".

Važno je da se neposredno prije opuštanja svi mišići tijela redom opuste: od mišića lica do stopala. Izrada odnosno navikavanje na ovu tehniku može potrajati nekoliko sedmica, ali kao rezultat toga naučićete da zaspete za dvije minute.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
SPAVANJESANMETODA
28. april 2024 22:16