/ PHOTO BY RAPHAEL LOVASKI ON UNSPLASH
31/12/2022 u 23:15 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Neka šminka potraje cijelu noć

Jedan od problema sa kojim se djevojke susreću je postojanost šminke tokom novogodišnje noći

Novogodišnja noć je blizu, tako da djevojke uskoro mogu da počnu sa pripremom frizura i make up-a. Jedan od problema sa kojim se djevojke susreću je postojanost šminke tokom novogodišnje noći. Kako bi se riješili te strepnje, donosimo vam nekoliko savjeta.

PODLOGA 

Najbolja podloga za šminkanje je kvalitetan primer za lice. Ako je koža masna, koristite mat prajmer, a za suvu i normalnu kožu birajte sjajnije varijante. On će popuniti pore, zagladiti kožu i pripremiti je za nanošenje korektora i tečnog pudera.

KVALITETNA ŠMINKA

Možda djeluje kao primitivan savjet, ali nije. Vjerovatno u svojoj makeup torbici imate nekoliko istih proizvoda različitih brendova. Za novogodišnji make up birajte samo one u čiji ste kvalitet sigurni i koje bi kupovali iznova i iznova. Pod postojanom šminkom podrazumijevaju se tečni puderi visoke moći pokrivanja, maskare za oči intenzivne teksture, vodootporni eyelineri i olovke za obrve koje se ne razmazuju, prenose Nezavisne.

Tečni puder nanesite četkicom, na koju ste prethodno i fiksator za šminku u spreju. Nakon toga, puder obavezno izblendajte spužvicom kako bi pokupila višak i ispravila tragove četke. Ne zaboravite dodati kompaktni puder, odnosno puder u kamenu, navodi Makeup.hr.

RUŽ

Na očišćene i njegovane usne jagodicama prstiju najprije natapkajte ruž na sredinu usana. Pažljivo popunite sve prevoje, jer upravo sa ovog dijela usana ruž prvo nestane. Prije nego što nanesete bilo koji ruž znajte da je dugotrajan najčešće mat teksture. Možete usne ovičiti olovkom, ali je razmažite, da ne ostane vidjljiva linija.

FIKSATOR 

Na kraju, kad budete zadovoljni svojim novogodišnjim makeup look-om, sve dobro fiksirajte fiksatorom za šminku. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 02:17