31/01/2021 u 00:00 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Autentičnost u modi

Autentičnost kao izvor moći je snažno oružje, kada želimo da ostavimo pozitivan utisak na sredinu ko
Autentičnost kao izvor moći je snažno oružje, kada želimo da ostavimo pozitivan utisak na sredinu koja nas okružuje...
Originalnost možemo da dostignemo uz lake trikove. Uz malo samopouzdanja, siguran stav i pogled, uz osmjeh i naravno pozitivan stav. Energija koju prenosimo na druge je početak izgradnje nas samih, zato krenimo.
Shvativši da svaki stil treba cijeniti, kao što u svakom čovjeku treba tražiti nešto dobro i pozitivno, slažem se sa klauzulom ja nosim modu, ne ona mene.
Ako želite da postignete originalnost svoje ličnosti, svoje pojave i svog odijevanja, na prvom mjestu morate biti sigurni sami u sebe. Garderoba dolazi kao šlag na tortu, ne kao prvi sloj Vašeg kolača. Dakle upakujte dobro svoje ponašanje, kulturu, stil govora, gestikulaciju, mimiku licu, kao i sve ono što očarava druge, a onda na to dodajte odjeću... jer moramo biti svjesni da bez dobrog temelja, nema ni krova. U današnje vrijeme kada nas okružuje previše nekulture, ako uspijete da napravite spoj lijepog vaspitanja i stila neće biti teško da budete zaista drugačiji od ostalih...
A onda počnite gradnju stila u odijevanju.
Nije važno kakav je ukoliko prati Vašu ličnost! Crvene čizme, kada svi kažu ne!!! Da, zašto ne? Ako ste to vi, ako se osjećate prijatno! Ali ne zaboravite odliku prave dame-MJERA!
Ne postoji situacija ni prilika u kojoj Vi na popodnevni ručak možete obuti mrežaste čarape, ultra kratku suknju i petu od deset centimetara. To nije originalnost! Već jedno veliko NE! Ali ako ste ljubitelj mrežastih čarapa i želite da ih ponesete uradite to, ali uz suknju do koljena, rolku u fluorescentnoj boji, martinke, crveni kaput, šešir i bež šal. E to je moje drage autentičnost, ali ste pokazali da poznajete osnovu stila a to je: „ja nosim modu, a ne ona mene!”
Poslovni stil je teže ukrasiti, jer on zahtijeva profesionalni kod oblačenja, a sa njim nije lako manipulisati, pogotovo ako se od Vas očekuje stroga linija garderobe, kao i samog ponašanja. Ali tu je jedan od mojih omiljenih alata kada je izgradnja poslovnog oblačenja u pitanju. Njeno veličanstvo košulja! Solo, ispod blejzera, kratkog sakoa, džempera, ili krop bluze. Birajte hladnije nijanse, kako ne bi bili upadljivi, jer Vaše klijente i Vašeg šefa ne zanima Vaša modna originalnost, već uspješnost obavljanja zadataka i ozbiljnost koja se od Vas zahtijeva pravilima ponašanja.
Zato hladniji tonovi kao boja za košulju, dok preko toga možete kombinovati neke toplije nijanse. Što se tiče suknje ili pantalona, zadržite se na tamnijim nijansama, a za obuću birajte bež ili crno. Svaka obojena (plava, crvena, zuta) štikla ne ostavlja baš poslovni utisak koliko god da je u pitanju elegantna obuća. Tako da košulje su pravo rješenje da u svoj strogi poslovni autfit unesete malo svježine, uz naravno ne pretjerivanje, i ako sivilo takvog odijevanja ponekad umije da bude depresivno.
Vladaju nedoumice na sve strane kako se oblačimo za „noćni izlazak” u doba korone?! Da li su u redu visoka potpetica od šest do osam! Apsolutno sam za! Ali hajmo ovako! Odgovorimo na par pitanja! Gdje idem? Sa kim idem? Kakav utisak želim da ostavim?
Prema tim pitanjima ja uklapam garderobu za svoje izlaske u doba korone i mnogo je lakše! Jer potpetice su u redu za određeni ambijent i recimo izlazak kao „dejt”, ali ako od šest do osam pijete kafu sa drugaricom koja će doći u trenerci, mislim da je mala crna haljina ipak malo previše...
Autentičnost voli kombinaciju ličnosti, umjetnosti i sklapanja nespojivog, baš kao i moda! To je igra! Ali stil voli kada je sve to i lijepo upakovano! Na svome mjestu! Prijemčivo za poglede drugih i vizuelno skladno...
Zato gradite originalnost, unosite vedrinu i pozitivnu energiju među ljude, a i u svoje odijevanje, ali ne zaboravite ni najvažniju stvar a to je umjerenost!


Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 20:06