/ -SHUTTERSTOCK
12/10/2023 u 18:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Feng Shui savjeti za jesen: Kako da vaš dom postane u oaza mira i spokoja?

Vrijeme je da se otarasite svega što nije u skladu sa vašim željama, nadanjima, životnim iskustvom...

Jesen je godišnje doba koje nas podsjeća da je vrijeme da pustimo sve "mrtve stvari" - kako u figurativnom, tako i u bukvalnom smislu. Znate već i sami šta to znači. Vrijeme je da se otarasite svega što nije u skladu sa vašim željama, nadanjima, životnim iskustvom, godinama, pa i svakodnevnim navikama. Što se Feng Šui-ja tiče stvari su poprilično jasne. Baš kao i u vrtu, kada se listovi osuše, vrijeme je da ih uklonite kako bi izrasli novi. Ista stvar je i sa vašim domom.

Ali, kako se feng šui energija mijenja u skladu sa godišnjim dobima? Dobro pitanje! Kada je riječ o jesenjoj sezoni, glavni cilj je stvoriti dom koji je u harmoniji odnosno balansu sa prirodom. Jesen je doba kada je na vlasti Jin energija - meka, ženstvena i mudra. No, dok prelazimo u takozvane mračnije mjesece, život nas poziva na preispitivanje.

Jesen je zato savršen momenat da usporite svoje kretanje i odvojite malo vremena da privučete novu energiju u sadašnji trenutak. U praktičnom smislu, to znači da je vrijeme da se pozabavite svim onim projektima i zadacima koje ste dugo odlagali - primjera radi da zamijenite stari vodokotlić ili popravite sudoperu kako bi se finansije konačno stabilizovale. Vrijeme je, dakle, da se sve ono što je pokvareno i istrošeno zamijeni, te da se vratite na zdrave navike koje će vam pomoći da "preživite" hladne i kišovite dane koji su pred nama. U feng šui-ju radimo sa pet elemenata: zemlja, drvo, vatra, voda, vazduh i metal. Svi ovi elementi su neophodni da bi jedan dom, odnosno ona najbolja Či energija u njemu, pravilno funkcionisali.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
FENG ŠUIJESEN
06. maj 2024 07:32