Prirodne kupke / -PEXELS
14/07/2023 u 19:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Prirodne kupke za njegu stopala

Njega stopala je obavezna tokom cijele godine, a posebno ljeti kada su stopala izloženija nego inače

Kod kuće možete njegovati stopala kupkom od limuna ili meda i bićete iznenađeni rezultatima. Njega stopala je obavezna tokom cijele godine, a posebno ljeti kada su stopala izloženija nego inače. Nakon obavljenog pedikira stopala su prelijepa i djeluje kao da pedikir nećemo morati da ponavljamo duže vrijeme. Ali treba znati da pedikir treba ponoviti nekoliko puta tokom ljeta. Posebno zbog toga što ljeti hodamo bosi i u otvorenoj obući i izlažemo stopala suncu i morskoj vodi. Suva i ispucala koža može se ponovo pojaviti 10 dana nakon obavljanja pedikira.

Zbog toga vam predlažemo dva efikasna tretmana koja možete uraditi kod kuće. Potrebni su vam samo med i limun, a stopala će vam biti zahvalna. Ovaj tretman uspješno rješava problem suve i ispucale kože stopala.

Kupka sa limunom za uklanjanje suve kože

Uz pomoć ovog recepta lako ćete ukloniti suvu kožu i mrtve ćelije na stopalima. Ona omekšava tvrdu, suvu kožu, dok gorka so u ovom receptu služi kao blagi piling.

Potrebno vam je:

1-3 svježa limuna

1-3 šolje sirćeta (alkoholnog ili jabukovog)

3 šolje slane soli

Dodajte sirće u činiju tople vode u kojoj ćete namakati stopala. Iscijedite limunov sok u njega. Koristite unutrašnjost limunove kore da nježno očistite prste i stopala.

Prije nego što posolite kupku, utrljajte gorku so u stopala laganim kružnim pokretima. Nakon što natopite stopala četkom nježno i lako uklonite mrtvu kožu sa stopala.

Hidratantna kupka od meda za stopala

Potrebno vam je:

1 šolja meda

1 šolja kokosovog mlijeka

1 kašičica cimeta u prahu

Rastvorite med i kokosovo mlijeko u maloj posudi ključale vode. Polako dodajte ovu mješavinu u činiju sa vodom u kojoj ćete namakati stopala. Pospite ga cimetom u prahu i umočite stopala.

Držite stopala u kupki neko vrijeme, a zatim turpijom za stopala uklonite mrtve i ispucale dijelove kože, prenosi Magazin.Novosti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
KUPKESTOPALA
08. maj 2024 00:28