DEP VS HERD / NOT RELEASED (NR).-GETTY IMAGES
25/07/2023 u 20:46 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dokumentarni serijal sa suđenja Depa i Herd na Netfliksu

Serija ispituje ulogu društvenih medija u suđenju, postavljajući provokativna, neugodna pitanja o tome kako su razgovori koji su se odvijali izvan sudnice mogli uticati na ishod - stoji u sinopsisu

Netfliks je potvrdio da nova dokumentarna serija fokusirana na suđenje Džoniju Depu protiv Amber Herd stiže na platformu ovog ljeta.

Dokumentarni serijal u tri dijela režirala je Ema Kuper, čiji je cilj bio да predstavi "neutralan pogled na ono što se događa kada sud javnog mnjenja počne da zasjenjuje stvarnost".

Za izradu serije prikupljeno je 200 sati snimaka sa suđenja za klevetu, s TikTok video-zapisima i Twitter komentarima slučaja.

"Serija ispituje ulogu društvenih medija u suđenju, postavljajući provokativna, neugodna pitanja o tome kako su razgovori koji su se odvijali izvan sudnice mogli uticati na ishod", stoji u sinopsisu.

Slučaj je zaključen 1. juna 2022. kada je sedmočlana porota odlučila u korist Džonija Depa i odbacila optužbe njegove bivše supruge, koja je tvrdila da je Dep fizički i seksualno napao u više navrata.

Sud je glumcu dodijelio više od 10 miliona dolara odštete. Ipak, Amber je izjavila da smatra kako su društvene mreže uticale na ishod presude.

Serija Dep vs. Herd trebalo bi da ima premijeru na Netfliksu 16. avgusta u Sjedinjenim Američkim Državama, dok datumi izlaska u ostalim zemljama tek treba da budu objavljeni.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 07:13