Kat Von D / -SKRINšOT/JUTJUB
13/11/2023 u 12:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kat Von D se vratila hrišćanstvu

Privukla je pažnju javnosti kada je odlučila da se odrekne vještičarenja i posvetiti se Isusu

​Meksičko-američka umjetnica tetovaža Kat Von D otvorila je srce i podijelila svoju priču o tome kako je postala vjernica hrišćanstva. Ova 41-godišnjakinja privukla je pažnju javnosti kada je odlučila da se odrekne vještičarenja i posvetiti se Isusu.

U svijetu poslovanja, ovakav korak naziva se "ribrending". Nedavno se Kat pojavila na podkastu "Relatable" kod voditeljke Ali Bet Staki kako bi razgovarala o svojoj promjeni vjere.

Kat je govorila o tome kako su je njeni roditelji odgajali kao misionarsku hriršćanku i kako je "odrasla uz Boga" u svojoj kući. Ali, nakon što se kao dijete preselila u SAD, ova umjetnica tetovaža počela se odmicati od svojeg tradicionalnog vapitanja i "oslobodila je um" i počela je "sve preispitivati".

Tokom svojih dvadesetih godina praktikovala je "new age" pristup. Tarot karte, kristali, cijeli vještičiji paket. Međutim, tokom pandemije i karantina Kat je ponovo procijenila svoj pogled na život.

- Razmišljala sam o svemu šta radim u svom životu i šta su moje perspektive, a onda sam došla do svoje duhovnosti i tada sam počela ozbiljno razmišljati o mnogo stvari - rekla je.

Sve je počelo s gledanjem nedjeljnih liturgija na internetu i čitanjem Biblije.

- Došla sam do ovog sjajnog zaključka te noći da više ne želim ove štake u svom životu - i to sam zaista tako gledala na njih. Želim samo Isusa - rekla je.

Dodala je kako osjeća da je to "vrlo uski put".

- Osjećam da su te tehnike disanja, bacanje čarobnih kletvi ili štovanje prirode, sve te stvari su samo štake. One nisu moj pravi put - rekla je Kat.

Dodala je da je "plamen za Isusa" i da njeno svjetlo neće "uskoro ugasiti", prenosi "Klik".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 04:36