sa konferencije za novinare / - DAN
12/05/2023 u 17:07 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

DF Zeta: Nećemo dozvoliti ni Dukaju, ni Abazoviću da se igraju sa osjećanjima našeg naroda

Iz DF Zeta se, kako su kazali, zahvaljuju ministru što se ponudio da pomogne, ali poručuju, “nismo sigurni da će biti u prilici da posle 11. juna bude na toj poziciji”

Ministar javne uprave Maraš Dukaj je zadnji koji je trebao da se oglasi povodom naše inicijative o poništenju Odluke o priznanju Kosova, za čije usvajanje smo bili isprovocirani glasanjem Vlade za prijem Kosova u savjet Evrope, navodi se u reagovanju DF.

Iz te partije su reagovali nakon što je Dukaj kazao da je novoformiranoj Opštini Zeta, “umjesto izražavanja dnevnopolitičkih stavova u oblastima državne i vanjske politike – mudrije i svrsishodnije da rade ono što je njihova nadležnost i što građani od njih očekuju”.

Kako su naveli, u toj vladi, i on sam učestvuje, a pritom je i glasao na sjednici 9. juna 2022.godine Predlog odluke o izmjenama i dopuna zakona o teritorijalnoj organizaciji, glasao za opštinu bez jednog njenog dijela, to jest za obezglavljenu opštinu i za njeno samostalno funkcionisanje ostave samo pola godine za formiranje organa, pa je samim tim, gospodin Dukaj najodgovorniji za ovaj status osakaćene opštine.

(VIDEO) Asanović: Deklaraciju o poništenju Odluke o priznanju Kosova donosimo jer slušamo glas naroda

- Da im nije bilo glasova DF-a, podsjetićemo Dukaja, da ne bi izgradili fabriku čipsa i da to vrlo dobro znaju. I da im nije bilo glasova DF- a, ne bi se vratio Valdanos vlasnicima - navodi se u reagovanju.

Ističu kako su očekivali od Dukaja da se oglasi, kad je on zajedno sa jednim brojem građana, proslavaljao izbornu pobjedu sa zastavama UCK i Velike Albanije, na kojima su ucrtane Zeta i PG .

- Radimo mi pod jako teškim uslovima, za koje ste izmedju ostalog, i vi krivi jednim dijelom , naš rezultat će se vidjeti u narednom periodu, nemojte Vi da brinete oko toga , ali sigurni budite nećemo ni vama ni Abazoviću, niti bilo kome, dozvoliti da se igra sa osjećanjima našeg naroda, i da glasa u naše ime za neke nepostojeće države . Nemoj da zaboravi da je on ministar u Vladi, koji je samo izdajom izborne volje gradjana od 30.08. sa mjesta direktora Čistoce Tuzi postao ministar - dodaju u reagovanju.

Iz DF Zeta se, kako su kazali, zahvaljuju ministru što se ponudio da pomogne, ali poručuju, “nismo sigurni da će biti u prilici da posle 11. juna bude na toj poziciji”.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. oktobar 2023 07:24