/ -SRDJAN BOLJEVIC
09/04/2024 u 17:44 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dom zdravlja Podgorica: Grijanje nakon zamjene gromobranske trake

Prilikom pregleda gromobranske trake na krovnom pokrivaču Doma zdravlja u Golubovcima, uočeno je da je korozirala, te da je neohodna zamjena. Gromobranska traka predstavlja uzemljenje za ugrađenu toplotnu pumpu, te do zamjene trake pumpa ne može biti puštena u rad, saopštili su iz Doma zdravlja

Prilikom radova na svakom objektu, osim planiranih troškova, često se dešava da se stvori potreba za dodatnim radovima, a sve u cilju boljeg funkcionisanja cijelog objekta, saopštio јe menadžment Doma zdravlja Glavnog grada, reaguјući na izјavu potpredsјednika Opštine Zeta Aleksandra Markovića, koјi јe kazao da Dom zdravlja u Golubovcima nema ni griјanje ni hlađenje.

– Radovi koji se vrše u cilju energetske efikasnosti objekta u Golubovcima podrazumijevaju zamjenu bravarije, fasade i ugradnju toplotne pumpe. Prilikom pregleda gromobranske trake na krovnom pokrivaču, uočeno je da je korozirala, te da je bila neohodna njena zamjena. Gromobranska traka predstavlja uzemljenje za ugrađenu toplotnu pumpu, te do zamjene trake toplotna pumpa ne može biti puštena u rad. Stoga su se javili dodatni troškovi, koji nisu predviđeni planom, a tiču se bezbjednosti funkcionisanja toplotne pumpe i samog objekta - kažu iz Doma zdravlja.

Oni navode da su Markoviću ukazali na ove probleme sa ciljem pronalaženja najboljeg rješenja za funkcionisanje objekta. Kažu da јe pomenuta i mogućnost da Opština Zeta finansira jedan dio dodatnih radova na objektu u Golubovcima.

– Ministarstvo za kapitalne investicije radi sve što je u njihovoj mogućnosti da finansijski pomogne završetak radova na objektu - kažu iz Doma zdravlja.

Oni su potvrdili i da će ginekolog u Zeti biti obezbijeđen više od jednog puta sedmično, te da Dom zdravlja Podgorica ima na raspolaganju deset ginekologa, za šest manje nego što јe sistematizaciјom predviđeno.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 00:48