27/07/2022 u 12:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

DPS povukao zakone o samostalnosti Zete

Prethodno je Socijalistička narodna partija najavila da će najvjerovatnije povući potpis sa inicijative za promjenu zakona zarad formiranja samostalne opštine Zeta

Demokratska partija socijalista povukla je zakone o samostalnosti Zete, nezvanično saznaje Portal Dan.

image

Dokument o povlačenju zakona

- PORTAL DAN

Poslanici DPS-a obavijestili su Zakonodavni odbor da su tačke 17 i 18, a koje su na dnevnom redu Osme sjednice redovnog proljećnjeg zasjedanja povučene.

- Radi se o Predlogu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore i Predlogu Zakona  o izmjenama i dopunama Zakona o Glavnom gradu te neće biti razmatrani na plenumu - navode iz DPS-a.

Prethodno je Socijalistička narodna partija najavila da će najvjerovatnije povući potpis sa inicijative za promjenu zakona zarad formiranja samostalne opštine Zeta. 

Trenutnu parlamentarnu većinu čini 46 poslanika DPS-a, SNP-a, URA, SDP-a, BS-a, LP-a, i albanskih partija. Ukoliko DPS odustane neće doći do usvajanja izmjena Zakona o Glavnom gradu i Zakona o lokalnoj samoupravi, kojim je predviđeno formiranje nove opštine Zeta.

Odbor "Za spas Zete" blokiraće večeras u 19.30 sati saobraćajnicu na kružnom toku zaobilaznice, kod restorana "Tiha noć", u znak protesta zbog najavljenog usvajanja zakona kojima se stvaraju uslovi da Zeta postane samostana opština.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 05:27