/ Нови дувански комбинат, фото: Срђа Ђиђо Бољевић
26/05/2021 u 20:39 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Главни град излази из Новог дуванског комбината, на продају свих 2.021.816 акција

Сигуран сам да ће средства бити кориштена у периоду до избора и да jе то стварни мотив продаjе акциjа, оцјењује наводи Богдан Божовић (СНП) док Андрија Кликовац (ДПС) каже да је циљ да Главни град обезбjеди додатни новац за развоj Подгорице, наjмање 2,02 милиона еура

Главни град огласио је продају свих својих акција у Новом дуванском комбинату, па се домаћа и страна правна и физичка лица у наредних 15 дана могу пријављавати за њихову куповину. Како је предвиђено позивом за доставу понуда за куповину акција у Новом дуванском комбинату који је расписао Секретаријат за финансије, номинална вриједност акције јер еуро, па од продаје 2.021.816 акција, Главни град планира да приходује 2.021.816 еура. Продајом свих акција, Главни град остаће без удјела у овом предузећу. Огласу је претходила скупштинска одлука.

Одборник СНП-а Богдан Божовић сматра да ће новац од продаје акција Новог дуванског комбината бити искориштен за изборе.

– Главни град jе одлучио да прода своjе акциjе у новом Дуванском комбинату. Разлози су како се наводи економске природе, услед губитка у пословању комбината жели се правовремено повући новац. Сигуран сам да ће та средства бити кориштена у периоду до избора и да jе то стварни мотив продаjе акциjа. Подгорица хронично пати од недовољно изграђене путне инфраструктуре и надам се да ће се дио тих средстава искористити како би она била на задовољаваjућем нивоу – наводи Божовић.

Позив за продаjу акциjа у предузећу Нови дувански је расписан у складу са одлуком Скупштине Главног града, оцијенио је Андрија Кликовац, одборник ДПС-а у Скупштини Главног града.

– Циљ ове одлуке jе да Главни град продаjом акциjа обезбjеди додатни новац за развоj Подгорице, наjмање 2,02 милиона еура. Дакле, ова одлука ниjе дониjета због нестабилних финансиjа града, већ како би Подгорица наставила да буде предводник развоjа у амбиjенту застоjа и обуставе инфраструктурних проjеката на државном нивоу (проjекти коjе треба да финансира Влада Црне Горе). Подгорица jе примjер коjи треба да слиjеди Влада – поручује Кликовац.

У позиву је назначено да ће градоначелник формирати посебну комисију која ће вредновати понуде.

–Комисија врши рангирање понуда за које оцијени да су формално исправне и финансијски и укупно прихватљиве и утврђује ранг-листу. Понуђач има право приговора на одлуку комисије у року од пет дана од дана објављивања ранг-листе. Главни град не сноси трошкове који су настали поводом понуда на позив, достављени материјал се не враћа и остаје у архиви Главног града – пише у позиву Секретаријата за финансије.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 14:58